Sviten bruten för damerna

Serieledarna IF Böljan blev för svåra och vann absolut rättvist med 5-0 i onsdagens bortamatch i Falkenberg för damerna.

Vi fick mest ägna oss åt försvarsspel mot IF Böljan

Vi fick mest ägna oss åt försvarsspel mot IF Böljan

Det var en svår uppgift vi hade framför oss, det visste vi, Böljan har gått ruskigt bra i serien och vi hade en tung match i benen sen i söndags. Men jag skall inte leta efter undanflykter, vi hade inte skuggan av en chans mot dem. Utöver de första 15 då spelet var hyfsat jämt, även om det var förlagt en bit in på vår planhalva, så skapade inget av lagen någon bra chans. Men så i minut 18 drog Böljans Ena Mujdzic till från 20 meter, skottet var välplacerat och gick in via stolproten.
Vi försökte flytta upp spelet och det fanns tendenser till att vi skulle kunna åstadkomma något framåt också, men tre hörnor på ett par minuter var tyvärr det närmaste vi kom.
I minut 36 kom nästa kalldusch, en stenhård frispark, Jennie gör en fenomenal räddning men tyvärr är vi inte med på returen. I hård kamp med Jennie i mål lyckades Böljans Alexandra Franzen få en tå på bollen som retligt smet in under henne, verkligen oflyt där då Jennie precis hade gjort en makalös räddning.

Jennie går åt rätt håll, men straffen är för bra för att hon skall nå den

Jennie går åt rätt håll, men straffen är för bra för att hon skall nå den

På 2 olyckliga minuter i slutet på halvleken var matchen över och punkterad, för i minut 40 gjorde Böljan 3-0, en odiskutabel straff som Amanda Johansson dunkade in, även om Jennie gick åt rätt håll var hon chanslös på det hårda skottet.
O så i minut 42, en välavvägd frispark från förre detta Kopparberg Göteborgspelare och numera tränaren för Böljan, Maria Nilsson, hamnade perfekt på huvudet på Linn Albrektsson, hennes nick gick i en båge över Jennie i mål och in i krysset.

Nicken som gav 4-0

Nicken som gav 4-0

Halvtidsvilan kom som en skänk från ovan, vi behövde samla oss och ta nya tag.
2 skador direkt av andra halvlek gjorde inte saken bättre eller lättare, Olivia Folkesson och Kajsa Johansson fick utgå på grund av skador, in kom Alma Ingelsten och Olivia Montero. Tyvärr fick vi 2 sena återbud och hade inte fler avbytare med oss, vi hade verkligen behövt det då flera av våra spelare hade mycket ont och hade behövt bytas ut.
Återigen var vi hyffsat med de 15 första, men sen kom anstormningen från Böljan igång igen, och tro mig när jag säger att den var grym. Att det inte blev mer än ett mål till kan vi tacka planens bästa spelare Jennie Hellström, hon gjorde sitt livs match och räddade chans på chans och att Böljan lite okoncentrerat drog ett och annat friläge utanför. Jennie fick också rikligt med ryggdunkningar av ledarstaben från Böljan efter matchen.
Men en gång till fick Jennie kröka rygg, i minut 61 skarvade Linn Albrektsson in sitt andra och matchens sista mål från nära håll.

En av dom svettigaste räddningarna jag sett i år

En av dom svettigaste räddningarna jag sett i år

Vi skall inte deppa ihop för denna förlust, IF Böljan var en storlek för stora för oss och det bugar vi oss för. Vi kämpade och krigade men räckte inte till denna gång och Böljan tillät oss inte att få igång vårt passningsspel, de sprang oss helt enkelt sönder och samman. Jag gratulerar IF Böljan till vinsten och hoppas att de vinner serien.
Nu skall tjejerna få ett par veckors ledighet vilket de verkligen förtjänar och  behöver, sen hoppas jag att alla är tillbaka friska, hela och utvilade när träningen drar igång igen vecka 30 .

Akrobatik på hög nivå av en av lagets bästa igår, Annie Petersson

Akrobatik på hög nivå av en av lagets bästa igår, Annie Petersson

Planens bästa spelare var utan tvekan Jennie Hellström, hon tål att nämnas igen, mycket bra insatser i övrigt från Annie Petersson som fick agera mittback och Alma Ingelsten som fick spela nästan hela andra halvlek.
Damernas nästa match spelas på Vallen fredagen den 5:e augusti klockan 19.00, då blir det derby mot duktiga Mariebo IK. Varmt välkomna då.

Fakta:
IF Böljan – IFK Värnamo 5-0 (4-0)
1-0 minut 18, Ena Mujdzic, välplacerat skott utifrån
2-0 minut 36, Alexandra Franzen, retur efter en briljant räddning
3-0 minut 40, Amanda Johansson, straff
4-0 minut 42, Linn Albrektsson, nick i mål efter frispark
5-0 minut 61, Linn Albrektsson, skarv i mål från nära håll
Varningar: Gult kort Linnéa Aronsson och Amanda Heiel
Publik: ca 120 varav ca 35 från Värnamo

Nu skall ni slippa mig under några veckor, jag önskar er alla en trevlig, varm och skön sommar.

o så några kloka ord att ha med sig på semestern: ” People waiting all week for friday, all year for summer, all life for happiness, dont do that, live today and Carpe Diem “

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis