Tack Ellis, Tack Elvis!

Ellis Cullum och Elvis Dani lämnar IFK Värnamo.

Ellis Cullum född 1996 med IFK Värnamo som moderklubb har under sin tid i IFK Värnamo totalt gjort 16 framträdanden i Superettan. Vi kan bland annat minnas tillbaka till den sista matchen på Finnvedsvallen 2016 då Ellis mycket vackert gjorde de sista målet i 4-0-segern mot Mjällby AIF. Ellis har själv önskat att avbryta de kontrakt som sträcker sig säsongen ut då han känner att han inte fått önskad speltid.

Elvis Dani född 1998 med Nässjö FF som moderklubb anslöt till IFK Värnamo 2015. Han har under sina 3 år i klubben studerat på FiGY och varit en del av IFK Värnamos akademi samt varit kontrakterad till IFK Värnamos A-trupp. Totalt blev det 2 framträdanden för Elvis Dani i Superettan. Elvis kontrakt löper ut den 15 juli och föreningen har valt att inte förlänga.

Sportchef Thomas Lundqvist:
“Både Ellis och Elvis lämnar IFK Värnamo på grund av bristande speltid i IFK Värnamos A-lag. Det är två kompetenta offensiva spelare som jag önskar all lycka och förhoppningsvis kan ett klubbyte göra gott och ger dem ett lyft i sin fortsatta fotbollskarriär.”

Elitansvarig Christian Järdler
“Jag har haft en dialog med Ellis där vi tillsammans har känt att efter fyra år i IFK Värnamos A-lag, där han inte riktigt nått en ordinarie plats, så är ett miljöombyte det bästa för honom och hans fortsatta utveckling.

Elvis kom hit som ung lovande spelare men har inte nått den nivå som vi hoppats på. I den tuffa konkurrens som finns på kantpositionerna så ser vi framför oss att det blir svårt för Elvis att få speltid i den närmsta framtiden och vi tror att det även för honom blir bäst med ett miljöombyte.”

Vi tackar Ellis Cullum och Elvis Dani för sin tid i IFK Värnamo och önskar dem all lycka i framtiden.