Tack för denna veckan!

dag4

Så var dag 4 och sista dagen på årets Fotbollsskolan över, den trettioförsta i ordningen sen starten 1986.

I måndags när vi startade gjorde vi det i solsken, idag när vi avslutade gjorde vi det i solsken, däremellan har vi noga har alla tänkbara väderslag utom snö.
Men dessa makalösa ungdomar har inte visat minsta tendens till dåligt humör utan varit glada och haft roligt mest hela tiden.

Jag skall inte skriva om vad vi har gjort idag för det tycker jag att ni skall sätta er ner med era barn och låta dem berätta, jag är säker på att de har massor som de vill dela mad sig av. Så tar er tid och ge barnen tid att redogöra för alla 4 dagarna. Dela deras skratt, dela deras tårar, för det har ju varit några sådana också, framförallt dela deras upplevelser, för barnen har fått uppleva massor dessa dagar.

Jo en sak skall jag dela med mig till er, men bara en.
Lagom till lunch blev himlen mörk igen och det dundrade och blixtrade om än på avstånd. Jag hade informerat alla ledare om att detta var på gång på morgonmötet och att alla barn skulle in när åskan närmade sig för at den skulle komma det visste jag.

Vid 10.45 var detta ett faktum, inom 10 minuter befann sig alla på IFK Gården, samtidigt kom maten. Som ni förstår bildades det köer, långa köer. Plötslig åskade det till med en jättebang, även om den inte ens var i närheten av oss blev många barn lite rädda. Just precis då kom brandkåren med påslagna ljus och sirenerna på högsta volym. Tro mig eller inte men ett ofattbart lugn sänkte sig över alla, det var som att alla kände och tänkte att ”Brandkåren är här vi är säkra”. Jag har aldrig varit med om något liknande innan. Så bästa Värnamo Brandkår, ni kunde inte ha tajmat er ankomst bättre än såhär, tusen tack till er alla!
Dagens mycket populära gäst var Jonathan Ring från Kalmar FF.
_NIC3661

Intervju med några av barnen:
Hej Carl, vad tycker du har varit roligast med Fotbollsskolan?
Carl 7 år: Att vi slog tjejerna i matchen, det var det roligaste
Var det kallt så du frös någon dag Carl?
Carl 7 år med frågande blick: Hmm naää?!

Hej Tess, vad tyckte du var det roligaste med Fotbollsskolan?
Tess 6 år efter en lång stunds betänketid: Allt!
Var det inget som var lite roligare, eller kanske inte alls så roligt då Tess?
Tess 6 år tänker efter en stund: Naäää allt var jätteroligt och jag skall gå igen nästa gång!
Var det kallt någon dag då Tess? Du kanske frös eller så?
Tess 6 år: Nej jag hade faktisk kläder på mig! (pekar på sin regnjacka och den varma tröjan under)

Som vanligt har vi haft lite saker som hänt under dessa 4 dagar, vi för ju statistik på allt och jag delar den med er som vanligt.

Fakta:
431 anmälningar, nytt rekord
410 barn gick på årets Fotbollsskola, från Stockholm i norr till Malmö i söder och Göteborg i väster, nytt rekord
Tyvärr är kartan österut fortfarande tom.
Av 410 barn var det 4 som inte fullföljde alla 4 dagarna
39 olika föreningar var representerade i år, nytt rekord
24 grupper med barn, 52 tränare och 22 A-lagsspelare har sett till att barnen fått ut så mycket som möjligt av detta äventyr på Ljussevekas smaragdgröna gräsmattor och på konstgräset.

Jag måste få berömma Lasse, Göran och Sören, kommunens planskötare, som gjort allt i sin makt och sett till att vi har haft bästa möjliga förutsättningar på planerna. Varje dag innan barnen kommit har man klippt gräset och kritat upp planerna!

2100 portioner mat har levererats av Hotell Tre Liljor
130 barn har kunnat nyttja syskonrabatten vi infört tack vare vår nya huvudsponsor Proton Group, nytt rekord

_NIC3559

10 makalöst fantastiska tjejer från IFK Värnamo F01 har sett till att maten serverats till allas belåtenhet. José och hans ”gubbar” har sett till att köerna till maten inte varit allt för långa och att det gick lugnt till i leden, jag lovar, han är inte så farlig som han låter den gode José 

Lena Heiel och Kaj Larsson har sett till att kontoret fungerat som det skall, det finns ju en hel det administrativa saker att sköta också. Och inte minst vår tålmodiga fantastiska städerska som fått sopa upp tonvis med gräs efter oss varje dag.

Vi har haft besök av Campus och deras Teknikskola, Bokbussen, Polisen och deras nya polishund, Ravelli Ab och Brandkåren, Sveriges Radio P4 Jönköping, Värnamo Nyheter, Värnamo.nu och Proton Groups media Protonen. Vi har haft 7 professionella fotbollsspelare och stjärnor som skrivit massor med autografer och svarat på oräkneligt med frågor.

I år har vi haft:
11 skavsår
7 ont i knäet
7 stukade fötter
4 huvudvärk
3 getingstick (alla kom idag)
2 sår på ett finger
1 stukat finger
1 stukad tumme
1 stukad hand
1 fläskläpp
1 näsblod
1 ont i käken
NOLL utslagna mjölktänder!? Vad konstigt, första gången i världshistorien?!

Vår sjuksyster Jennie Hellström fick ta fram alla sina magiska knep och har jobbat stenhårt med alla skador, alla har mer eller mindre blivit botade och barnen har kunnat återgå till sina grupper efter behandling. Många gånger har det faktiskt räckt med en ordentlig kram så har det känts bättre och man är botad.

_NIC3773

Tusen tack till er, världens bästa föräldrar till världens bästa barn, att vi fått låna dem av er under några dagar! Jag hoppas att ni vill komma tillbaka till oss igen 2017.

Se massvis utav fler bilder från alla dagarna på www.ifkvarnamo.se/fotbollsskolan

Tack för i år och på återseende
IFK Värnamo
Nico Eremidis