Tack Jörgen, Tack Kuno!

jörgen

IFK Värnamo, Jörgen Petersson och Peter Kuno Johansson har valt att gå skilda vägar.

Jörgen Petersson och Peter Kuno Johansson gjorde sitt återtåg i föreningen 2014. Där förstnämnde Jörgen Petersson under snart 3 års tid har varit ansvarig för IFK Värnamos elitverksamhet samtidigt som han har varit tränare för A-laget. En roll som han under hela perioden har delat med Peter Kuno Johansson som även har varit skolansvarig för Fotbollsakademin som bedrivs i samarbete med Finnvedens Gymnasium.

Under sina 2 första år i föreningen lyckades duon säkra IFK Värnamos Superettankontrakt utan kvalspel, något som man tidigare aldrig har lyckats med. Förhoppningen är att man även kommande lördag kommer att åstadkomma samma bedrift vilket även blir det sista man gör i sina nuvarande avtal som tränare för IFK Värnamo i Superettan.

Kommentar från Sportchef Tomas Lundqvist
”Det har varit klart en tid att Jörgen Petersson inte varit intresserad av att förlänga sitt avtal. Han har erbjudits andra arbetsuppgifter i föreningen som han ännu inte har tagit ställning till och den kommentaren jag har fått är att om han fortsätter inom fotbollsvärlden så är IFK Värnamo första alternativtet men han utesluter inte att ta ett jobb utanför fotbollen.

Vi har tagit beslut att inte heller förlänga med Peter Kuno Johansson för kommande säsong och har därmed aktivt under en period arbetat med att hitta en ny ansvarig för vår elitverksamhet.

Jag och hela föreningen är mycket nöjda med det arbete som Jörgen Petersson och Peter Kuno Johansson har gjort i föreningen under snart 3 års tid. Båda två har verkligen bidragit till att utveckla hela föreningen. Men en tränarsejour tar förr eller senare slut och vi har ömsesidigt känt att det är dags för föreningen att påbörja ett nytt kapitel.”

Vi kommer i ett senare skede att återkomma med kommentar från Jörgen Petersson och Peter Kuno Johansson.