Tåget med segrar rullar vidare

Ty det blev en klar seger borta mot svårspelade och duktiga Tvååkers IF

Återigen gör vi en bländande första halvlek där vi också lägger grunden till segern.
Vi tog tag i taktpinnen omgående och skapade direkt ett hyffsat läge, skottet gick dock över och jag undrar om den bollen landat än?
Men i minut 18 kom ett mönsteranfall där Johan L, från högerkanten, med en perfekt passning snett inåt hitta Edvin Crona som bara satte bredsidan till och bollen i mål, helt underbart och absolut rättvist.
6 minuter senare var det vår andra Edvin tur att näta, Edvin B, han lyfte bollen från höger till Affe på vänsterkanten, Affe i sin tur la in bollen i mitten och där kom Edvin B i full kareta och la in bollen i öppet mål.


Hade vi bara fortsatt på samma väg med att hitta bästa läget för våra medspelare, och det fanns massor av sådana, så hade det lätt blivit ett par mål till.
Men istället började vi göra saker på egen hand, tog avslut där vi borde passa o därför stannade det vid 2-0 i halvtid.
Andra halvlek drog vi ner på offensiven, vi gav bort initiativet till hemmalaget utan att för den delen ge bort en massa målchanser, men solklart var det att Tvååker förde mer eller mindre hela andra halvlek. VI inriktade oss på kontringar istället, det fanns också ett antal sådana lägen och vi tog hand om några. Men återigen tittade vi inte upp för att se våra medspelare utan tog egna avslut som var mindre bra.


Vårt försvar var dock stabilt matchen igenom och jag tror inte att Pilip i mål behövde anstränga sig särskilt mycket för att hålla nollan intakt.

Återigen gör vi en lysande första halvlek och en mindre bra andra, vi måste snäppa upp ett par hack och göra två bra halvlekar. Vi måste våga hålla i bollen även i pressade situationer, vinner vi bollen efter 1 minuts jagande och genast ger bort den igen så vinner vi inte en meter.

Det skall också sägas att det var en mycket fin plan vi spelade men väldigt väldigt mjuk, det sög musten ur samtliga spelare, det visade sig med 15 kvar att spela, spelet blev då lite Hawaii tyvärr, killar var riktigt trötta i båda lagen.


Men nu vann vi, vem bryr sig då om planen var tung eller inte, eller att vi spelade lysande i en halvlek och mindre bra i en? Inte jag iaf, för min del är det bara seger som gäller.

Jag fick tyvärr ingen pratstund med tränare Thern efter matchen, del var det andra, riktiga journalister, som alla ville prata med honom och dels skulle han iväg och åkte inte med oss hem.
Nu lägger vi denna match till handlingarna och blickar fram emot söndagens match borta mot Oskarshamn.
Det kommer nog att bli en helt annan matchbild, dels spelas matchen på konstgräs och så mins vi ju alla hur tufft, många gånger på gränsen, Oskarshamn spelade.

Fakta:
Tvååkers IF – IFK Värnamo 0-2 (0-2)
0-1 i minut 18 Edvin Crona, assist Johan Lassagård
0-2 i minut 24 Edvin Becirovic, assist Alfred Ajdarevic

Avslut totalt: 5-7 (0-5)
Avslut på mål: 4-4 (0-3)
Frisparkar: 20-6 (10-5) Vi fick alltså EN frispark med oss i andra halvlek, undrar var domaren var då?
Hörnor: 5-4 (2-1)
Varningar: 1-2 Rasmus Andersson TIF, Charlie Vindehall och Johan Lassagård IFK
Publik: 543 varav 48 IFK:are

Startelvan:
Pilip (mv), Freddy, Victor, Viktor, Francis
Alex, Charlie, Johan, Affe (66), Edvin B (85) & Edvin C (78)
Ersättare:
Filip (mv), Tyler (85), Benjamin (66), Isse, David, Bebben, & Roman (78)

Söndag är det som gäller, bortamatch igen, har du inget för dig så ta en tripp till östkusten pärla Oskarshamn, matchstart 17:00 på Arena Oskarshamn

Mycket glädjande är att Damerna ångar på som serieledare och i lördags kom lagets elfte raka förlustfria match när man på bortaplan besegrade serietrean IFK Osby men klara 4-1.
Det återstår nu 4 seriematcher för tjejerna, kommande lördag tar man sig an seriefyran Växjö BK, det enda laget som faktiskt vunnit över oss i år, revansch är att utkräva.
Så Finnvedsvallen 15:00 är det som gäller, tar er dit och heja fram tjejerna i lagets återtåg till division 1.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis