Tåget rullar vidare för Damerna


För i lördags besegrades Vimmerby IF med solklara 5-1 hemma på Finnvedsvallen, det var en skön revansch från att ha förlorat orättvist med uddamålet på bortaplan i vårmötet.

Tjejerna startade matchen mycket bra, de 15-20 första minuterna till 100 % våra, vi kunde med lite mer skärpa i avsluten haft både två eller tre måls ledning men det blev endast ett mål producerat.
1 minut 10 spelade vi enligt skolboken där vi från mitten med en touch sågade oss igenom gästernas försvar, Tilde som kommit ner till kortlinjen tittade upp, såg en framrusande Mona, serverade henne bollen på foten och så var det mål, svårare än så är det ibland inte.


Efter cirka 20 minuter tappade vi initiativet, gästerna fick då tid att slå sina bollar bakom vår backlinje lite för enkelt utan att för den delen kunna skapa några som helst farligheter, en hörna var det enda gästerna fick ut, men vår fina spela hade gått i lås. Kanske gick det lite för lätt i början, kanske inte, det får coach PS analysera ihop med resten av tränarstaben.

Efter pausen satte gästerna allt på ett kort, man pressade oss högt och tryckte oss tillbaka, detta hade vi väntat på så vi blev inte överraskade utan höll huvudet kallt. Efter 10 minuter började vi rulla boll igen och lär ofint nog våra gäster jaga boll. Vi började återigen skapa väldigt bra lägen och i minut 66 gav det utdelning. Sefika hittade Mona som drog sin motståndare och placerade bollen enkelt i mål.

Gästerna gav dock inte upp utan fortsatte mata bollar bakom oss, på en sådan boll och ett missförstånd i vår backlinje kom Stina Kägu Bragsjö fri och rullade enkelt in reduceringen.
Kort därefter kom ännu en sådan boll men denna gång gick avslutet några meter utanför.
Våra tjejer tuggade dock på och chanser skapades på löpande band och bollarna trilla in likaså.
I minut 79 hittade återigen Sefika in med en perfekt boll, denna gång var det Amanda H som var sist på bollen.
I minut 81 kom inlägget från vänster sida där Felicia S hittade in till Mona som ännu en gång bara placerade bollen i mål.
Och slutligen i minut 94 kom femte målet, Mona hittade en framrusande Tilde som formligen bombade in bollen bakom en chanslös målvakt hos gästerna.

Om matchen slutat 10-3 hade det mer rättvist speglat hur matchbilden var, nu blev det endast 5-1 och det får vi nöja oss med.
Mina blommor, ett fång sådana, går idag till Linnéa Aronsson och Felicia Schellhas i backlinjen som återigen var felfria, men också till Mona Chahrour och Tilde Johansson som slet och skapade massor av lägen matchen igenom.
Tränare PS var nöjd med de 20 första minuterna samt hela andra halvlek. Har tyckte att vi tappade initiativet i matchen och började stressa fram passningarna med felpass som resultat under andra halvan av första halvlek. Genomgången i halvtid var behövlig för att få ner pulsen på tjejerna, de förstod att det inte r vi som skall stressa och jaga mål, vi leder ju, låt dem stressa istället och håll huvudet kallt, avslutade tränare PS med.

Fakta:
IFK Värnamo – Vimmerby IF 5-1 (1-0)
1-0 efter 9,22 Mona Chahrour, assist Tilde Johansson
2-0 efter 65,29 Mona Chahrour, assist Sefika Muratovic
2-1 efter 71,52 Stina Kägu Bragsjö
3-1 efter 78,46 Amanda Heiel, assist Sefika Muratovic
4-1 efter 80,55 Mona Chahrour, assist Felicia Schellhas
5-1 efter 93,26 Tilde Johansson, assist Mona Chahrour

Avslut totalt: 16-8 (7-3)
Avslut på mål: 10-4 (2-1)
Frisparkar: 6-14 (4-9)
Hörnor: 3-2 (3-1)
Varningar IFK: Sefika Muratovic (tredje gula i år och avstängd nästa match)
Publik: 143

Startelvan:
Kajsa P (mv), Emma A (64), Olivia L (24), Linnéa A, Felicia S
Sefika M (79), Julia W, Fanny H, Alma I (64), Tilde J & Mona C
Ersättare:
Olivia M (79), Amanda H (64), Ebba N (64), Kajsa B (24)

Nästa match är redan kommande onsdag då laget åker till Öland för semifinalmatch mot Färjestadens GoIF, matchstart 19:00 på Tallhöjdens IP.
Nästa seriematch spelas kommande lördag hemma på fantastiska Finnvedsvallen då vi gästas av Boråslaget Sjömarken IK, även här har vi revansch att utkräva då vi förlorade orättvist på bortaplan.
Kommer vi att lyckas med det? Svaret får vi på lördag, matchstart 15:00, du kommer väl eller hur?

Se o hör Mona Chahrour efter matchen längre ner på sidan

O så några kloka ord på vägen: ”Livet är som en bok, du kan inte ändra de sidor som redan är skrivna, men du kan börja på ett nytt kapitel”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis