Tjejerna gjorde det!

Det var länsderby på Vallen idag, Mariebo IK var på besök som serietvåa och en förväntad spännande och bra match stod på menyn. Men gissa om det var många tappade hakor när det äntligen klickade i vårt spel och tjejerna visade vad dom kan.

Redan från start kunde man se att pusselbitarna äntligen hamnar rätt, tjejerna jobbade för varandra, tog ansvar och vek sig inte en millimeter.
Det lönade sig också, gästerna visste inte riktigt hur de skulle hantera oss och våra löpningar. I minut 10 kom också utdelningen då Tilde fick iväg ett skott som ändrade riktning på en back och ställde ex-Ifkaren Elvira Jönsson i mål, men det kunde ärligt talat redan ståt 2-0 med lite flyt, så bra lägen hade vi.


Efter 19-19 minuter fick MIK fart på spelet, speciellt Amanda Roos i MIK började hitta rätt med sina passningar och vi fick jaga boll, men återigen, inställningen idag var något utöver hos våra tjejer. De kämpade och slet och efter 15 minuter fångade vi in både Amanda och MIK igen, sen blev det åka av igen och gästerna fick slita.

Det var mer tur än skicklighet att det inte ramlade in några bollar till bakom Elvira i mål för visst var Monas kanon i minut 39 värt ett bättre öde, ett klockren vrist och ett ruggande skott från 20m träffade ribbans underkant, ner på linjen och ut igen. Eller Felicias några minuter senare där Elvira på ett märkligt sätta han med att förflytta sig och rädda bollen.


Andra halvlek började med att gästerna chansspelade lite för att kvittera men mitt i ett sådant anfall vände vi spelet blixtsnabbt, bollen hamnar till slut hos Tilde som skapat sig ett yta, hennes precisa passning hamnar på huvudet på Linda som nickar bollen över en utrusande Elvira i mål.


MIK gav sig dock inte utan fortsatte pressa och jaga oss högt upp, utdelningen kom i minut 53 när Frida Johansson fick ett läge och nätade. Trots det var vi lugna och säkrade hemåt, kontringarna fanns där hela tiden, Mona och Linda var hela tiden redo. I minut 73 kom en sådant läge igen, en kontring, en boll till Linda som rundar målvakten långt ut, en perfekt passning till Tilde som tagit den långa löpningen och PLING, tavlan lyste ilsket 3-1.


Slutet på matchen var öppen, gästerna klev om möjligt ännu högre upp och skapade ett par riktigt fina lägen, men o andra sidan blottade de sig bakåt och det gav oss mist lika bra lägen. Lagen missade 4 frilägen var under sista 15 minuterna, men tjejerna fick vinna igen och det välförtjänt.
Att vi vann är självklart oerhört kul, men sättet vi spelade på var behållningen i matchen.
Mina blommor går idag till hela laget, alla gjorde det de skulle och ingen föll ur ramen, bra jobbat tjejer!

Fakta:
IFK Värnamo – Mariebo IK 3-1 (1-0)
1-0 efter 9,13, Tilde Johansson
2-0 efter 49,31, Linda Persson (nick), assist Tilde Johansson
2-1 efter 52,42, Frida Johansson
3-1 efter 71,33, Tilde Johansson, assist Linda Persson
Avslut totalt: 17-11 (11-6)
Avslut på mål: 10-6 (6-4)
Frisparkar: 7-5 (4-3)
Hörnor: 8-1 (3-0)
Publik: 108
Utmärkt domare: Johannes Asterhed Jarfjord

Kommande match för Damerna är nästa lördag borta mot IFK Norrköping FK, matchen är flyttad från Östgötaporten till MAXI arena, matchstart 13:00

O så några kloka ord på vägen: ”Om man lyfter blicken ser man inga gränser”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis