Tredje raka för Damerna


I lördags tog Damerna sin tredje raka seger då vi gästades av Göteborgslaget Qviding FIF.
Vi har vad jag vet aldrig mött Qviding tidigare så det var en ny bekantskap, laget från västkusten spelade en teknisk och fin fotboll men vi drog längsta strået.
Dom första 20 minuterna var propaganda fotboll, en uppvisning av våra tjejer. Vi tog också tidigt ledningen genom Sefika Muratovic, på en hörna fick inte gästernas målvakt iväg bollen utan den trillade ner framför fötterna på Sefika som bara hade att bredsida in bollen i när, detta i minut 10.
I minut 13 kom även 2-0, Linda Persson gjorde en raid in i gästernas straffområde och blev fälld, solklar straff. Exekutor Fanny Götesson steg fram och satte bollen i det högra krysset, fjärde maskan uppifrån.

Fanny dundrar in straffen

Det gjorde också att gästerna kom in i matchen, vi blev ängsliga medan gästerna fick energi.
Trots detta skapade dom inte några farligheter, vårt försvar höll tätt.
I minut 44 kom kvitteringen, en frispark lyfts in i vårt straffområde där vi förlorar nickduellen och Ida Petersson nickskarvar bollen förbi försvararna och Elvira i mål.

Kajsa och Emma, bäst på plan för dagen

Nu var vi tillbaka på rätt spår igen, vi tog för oss och vi flyttade upp positionerna, spelet var dock hyfsat jämt på plan, Qviding är ett mycket tekniskt lag som jag sa innan, men vi skapade dom farligaste lägena.
Vårt försvar var för dagen mycket stabilt och tog hand om det mesta, Emilia S vaknade till liv i andra halvlek och styrde och ställde som hon brukar. Emilia fick och göra det avgörande målet, ett långt uppspel från Kajsa Bengtsson hamnade på fötterna på Elin Fransson ute till vänster, Elin skar in i straffområdet och avlossade kanonen, målvakten gör en bra räddning men boxar bollen rakt ut mitt i skottsektorn, där kommer Emilia som med en lugn bredsida sätter bollen bakom en chanslös målvakt.

Emilia avgör matchen

Min blomma går i dag till hela försvaret med extra plus till planens bästa spelare Kajsa Bengtsson och Emma Albertsson, bra var också Sefika Muratovic som med sitt riviga spel gav gästernas backlinje huvudvärk.

Fakta:
IFK Värnamo Dam – Qviding FIF 3-2 (2-2)
1-0 minut 10 Sefika Muratovic
2-1 minut 13, Fanny Götesson, straff
2-1 minut 21, Erica Petersson, nick
2-2 minut 44, Ida Petersson. Nick
3-2 minut 73, Emilia Schellhas, målvaktsretur
Avslut: 12-6
Avslut på mål: 7-4
Hörnor: 6-4
Varningar: 0-1, Frida Wingdell Qviding
Publik: 121

Felfritt domarteam Selma Alilovski HD, Johan Nilsson AD1, Mehmed Kulasin AD2

O så några kloka ord på vägen: ”A friend is someone who understands your past, belives in your future and accept just the way you are”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis