Tredje raka för IFK!

IFK-tränaren Jonas Thern tvingades att göra en ändring i laguppställningen inför dagens match mot Lindome GIF. Johan Lassagård, som huserat på högerkanten i de två inledande matcherna, tvingades lämna återbud på grund av skada. Istället fick Benjamin Hajdari, som visat goda intentioner när han hoppat in, chansen från start, centralt i anfallet. Matchvinnaren från Trollhättanmatchen, Michael Kargbo, fick istället flytta ut till höger. Ett drag som, i mitt tycke, var lyckosamt. Kargbo, med sin snabbhet, kom mer till sin rätt på kanten och Benjamin Hajdari hade sånär blivit målskytt.

Innan domaren Almir Kadiric blåste till start, hyllades den mångårige ledaren Evert Johansson, som avled den gångna veckan, med en tyst minut.

Lindome, som också vunnit sina båda inledningsmatcher, kom till start med en offensiv uppställning. Med det var deras försvar, anförda av den gamle allsvenske målvakten John Alvbåge, som fick arbeta mest.
Redan efter fem minuter frestade Michael Kargbo Alvbåge med ett farligt skott, men den senare fredade sin kasse. Lindome arbetade sig alltmer in i matchen, dock utan att skapa några direkta farligheter. Oftast stod den trygge IFK-backen Bernardo Vilar rätt placerad och styrde undan.

I den tjugonde matchminuten slog Joel Stevens, mycket framgångsrik på kanten, ett inlägg som Benjamin Hajdari träffade med pannan, men Alvbåge gjorde en akrobatisk räddning till hörna.
Nu kom IFK i anfall efter anfall och en bra hörnvariant hade sånär resulterat i mål på Joel Stevens skott, men Alvbåge räddade ånyo.
I tjugonionde matchminuten fick dock den gode Alvbåge kapitulera och kröka rygg. Efter ännu en hörna gick bollen ut till Francis de Vries på vänsterkanten. Hans inlägg nickades i mål av Bernardo Vilar, som dröjt sig kvar efter hörnan.

Resten av den första halvleken såg ut på ungefär samma sätt. Hemmalaget tryckte på och skapade flera hörnor och målchanser och det var ibland ren kalabalik i Lindomes straffområde. Om inte bollen räddades av John Alvbåge lyckades någon annan i benhögen – ståendes eller liggandes – att freda målet.

1-0 i halvtid, med mersmak för hemmalaget.

I den andra halvleken vinner den outtröttlige Charlie Vindehall en boll på mitten. Hans passning blir dock lite för lång och den utrusande Lindomemålvakten hinner emellan. Denne blir dock lite övermodig och tappar bollen till Abdussalam Magashy. Abdu håller huvudet kallt och avvaktar tills han har en lucka och placerar bollen i det tomma Lindomemålet. En riktig bjudning från Alvbåge!

IFK håller stången tiden ut och låter inte Lindome skapa några direkta farligheter. Precis som i de två inledande matcherna gör man en prickfri försvarsinsats. Här har laget vuxit enormt sedan fjolåret, då man ofta släppte in tämligen enkla mål bakåt.

En stor förklaring detta är naturligtvis det brasilianska mittbacksförvärvet Bernardo Vilar, som förutom att rensa undan allt i försvarsväg, dessutom blev målskytt idag.

Det var en lycklig Bernardo som efter matchen hyllade laget. “Vi arbetar tillsammans för varandra”, var hans förklaring till den förbättrade defensiven.

Även tränaren Jonas Thern drog på smilbanden efter matchen. Han var naturligtvis mycket nöjd med att vinna matchen, men även på det sätt vilket man gör det.
“En styrkedemonstration. Lindome har endast ett riktigt avslut på hela matchen. Möjligen borde vi gjort något ytterligare mål framåt”, avslutade Jonas, som nu ser fram emot att möta Landskrona BoIS i rollen som serieledare.

Det är bara att lyfta på hatten för Jonas och alla i och runt laget. Mycket har förbättrats sedan fjolåret. Det centrala försvaret har nämnts, men även ytterbackarna, Freddy Winsth och Francis de Vries, har gjort starka insatser, inte minst genom sina uppoffrande offensiva löpningar.
På mittfältet huserar tre slitstarka bollvinnare, Vindehall, Brendon och Magashy. Framåt har framförallt kantspelet utvecklats, där kvicke Nya Zeeländaren Joel Stevens, varit en ständig oroskälla för motståndarförsvaren.

Vi ska inte sälja något skinn än, för björnen är långt ifrån skjuten. Men nog ser det mer lovande ut än på mången god dag! Nu får grabbarna lite välbehövlig andhämtning efter tre matcher på åtta dagar, tills nästa lördag, då Landskrona BoIs väntar på bortaplan.

Ola F