Två segrar för Damerna

Det har varit en bra vecka för Damerna trots tätt med matcher. I onsdags var det kvartsfinal i Hyundai Cup mot FC Vetlanda på Finnvedsvallen och i lördags seriematch på Ruddalen i Göteborg mot Qviding FIF.
Det blev vinst i båda matcherna för våra Damer.

Matchen mot Vetlanda var aldrig ens lite spännande även om första målet lät dröja på sig, det skiljde lite för mycket på lagen då vi var betydligt snabbare, mer tekniska och fysiskt numret större.

Slutresultatet skrevs till 4-0 efter 1-0 i halvtid. Det var närmare 8-0 än 4-1 för våra gäster mäktade endast med 4 avslut, ett av dom på mål, mot våra 27 och 14 på mål.
Målskyttar:
Sefika Muratovic 3
Linnéa Höögs 1

Lördagens match i Göteborg var desto jämnare och mer spännande, Qviding är ett mycket bra lag som spelar en fin och genomtänkt fotboll.
Vi kunde med lite tur tagit ledningen efter en minut men skottet var lite för dåligt riktat och hamnade i famnen på målvakten. Istället vänder Qviding på spelet och kontrar, vi bryter bollen men passningen hem till målvakten är lite för lös. Forwarden hinner fånga upp bollen och rundar Elvira i mål och 1-0 lyser ilsket på tavlan.

Felicia kvitterar till 1-1

Men denna dag var inte som andra, denna dag lyste det revansch i ögonen på våra tjejer, vi skulle sälja oss dyrt och ett misstag tidigt i matchen går att rätta till.
10 minuter senare kom också kvitteringen, Sefika hittar Felicia med en perfekt öppnande passning och Felicia prickskjuter in bollen i målvaktens långa hörn.
Sen är det kamp och ställningskrig och väldigt högt tempo på spelet. Det skapas och ett par riktigt fina chanser för båda lagen men 1-1 står sig halvleken ut.

Sefika gjorde två poäng idag

Halvtidsfakta:
Qviding FIF – IFK Värnamo Dam 1-1
Avslut: 5-4
Avslut på mål: 3-2
Hörnor: 3-1
Frisparkar: 4-2
Varningar: 0-1

Andra halvlek fortsatte som den första slutade, högt tempo och bra spel från båda lagen. I minut 52 tog Qviding åter ledningen på en omställning. Nu var det Qvidings Josefine Jakobsson som pricksköt in bollen i Elviras långa hörn.
Tränare PS gjorde strax efter ett byte, en slutkörd Ronja fick lämna plats till Mona, det gav energi åt laget och vi började ta över matchen. I minut 67 kom Felicia fri, hennes kanon tog i ribba och ner, Sefika var snabbt framme på returen men hårt uppvaktad som hon var lyfte hon bollen strax över ribban. 3 minuter senare ännu ett byte, en trött Felicia ersattes av en pigg Alma Cedefors. Nu var det bara vi som styrde, vi skapade ett tryck på Qviding som mest fick ägna sig åt att rensa undan bollen.
Alma skulle visa sig vara ett bra byte, för Almas tredje bollkontakt sen hon kom in innebar kvittering till 2-2, och hur snyggt var inte kvitteringsmålet sen då! Alma Ingelsten, som bara varit på plan i 4 minuter, kommer ner på vänsterkanten, får till ett perfekt inlägg, Alma (jag vet, mycket Alma nu) Cedefors kommer i full fart mot bollen, hoppar upp och klackskarvar bollen rakt upp i krysset! Ett fantastiskt konstmål!

Stort jubel efter Almas 2-2

Istället för att backa hem och säkra en poäng ökade tjejerna tempot, våra motståndare var trötta, mycket trötta.
Belöningen kom också och återigen var det Alma C som var sista tjej på bollen, denna gång betydligt enklare sådant. En hörna, kalabalik i straffområdet, bollen hamnar hos Sefika men hon har ingen lucka att skjuta på, istället ännu en perfekt passning till Alma som två meter från mållinjen bara har att peta bollen i mål.
Jag lider med tjejerna i Qviding som gjorde en mycket bra match men släppte alla poängen med ett mål i minut 88, men jag gläds över våra tjejer, jag är oerhört stolt över att dom aldrig vek ner sig utan slet och kämpade för varandra. Att vilja vinna kan ibland försätta berg, den vilja hade tjejerna idag.
Att ge en person en blomma idag vore fel, detta var en kollektiv vinst där samtliga tjejer gjorde sitt jobb och tog sitt ansvar.

Fakta:
Qviding FIF – IFK Värnamo Dam 2-3 (1-1)
1-0 minut 3 Hanna Göthberg
1-1 minut 10 Felicia Schellhas, assist Sefika Muratovic
2-1 minut 52 Josefine Jakobsson
2-2 minut 82 Alma Cedefors, assist Alma Ingelsten
2-3 minut 88 Alma Cedefors, assist Sefika Muratovic
Avslut: 14-10
Avslut på mål: 9-8
Hörnor: 4-4
Frisparkar: 7-4
Varningar: 0-1
Publik: 85

Laget för dagen:
Elvira, Fanny, Linnéa, Emma, Linnéa
Amanda, Ronja (60), Fanny, Olivia (78), Sefika, Felicia (70)

Ersättare:
Alma C (70), Alma I (78), Mona (60)

Nu fortsätter serien med möte hemma på Vallen på fredag, våra grannar i väst Nittorps IK kommer på besök. Nittorp har naglats sig fast i toppen på serien och har seriens skyttedrottning Clara Lindberg i sitt lag. Det kommer att bli spännande.
Kom gärna och heja på tjejerna, fredag 18/8 klockan 19:00 på Finnvedsvallen
Även semifinalen i Hyundai Cup är lottat, vi får åka till Kalmar och möta stadens stolthet IFK Kalmar Dam, datum är dock inte spikat ännu.

O så några kloka ord på vägen: ”Trust is like a paper, Once it’s crumpled it can’t be perfect again”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis