Välkommen Anton!

IFK Värnamo och Kalmar FF är överens om en utlåning av högerbacken Anton Maikkula till IFK Värnamo under säsongen 2018.

Anton Maikkula med Aneby SK som moderklubb flyttade i samband med gymnasiestarten till Kalmar och deras fotbollsakademi. 2016 gjorde den idag 20 år gamla Anton debut för Kalmar FF i Allsvenskan och har sedan dess totalt hunnit med 8 matcher. Under 2017 startade han 2 matcher i Allsvenskan och gjorde ytterligare 4 inhopp.

Anton har även representerat Svenska Landslaget och spelat 18st U17-landskamper samt 6st U19-landskamper.

Anton Maikkula
Född: 1997
Moderklubb: Aneby SK
Position: Högerback

Anton Maikkula:
”När jag hörde att Värnamo var intresserade så kändes det direkt väldigt positivt. Jag har hört mycket bra ifrån spelare och ledare som har varit i Värnamo, framförallt Jonathan Ring. Det ska bli kul att komma igång, vi är många nya som ska komma in i det så jag ser framemot nästa måndag och att få träffa grabbarna i laget och komma igång med träningen under Roar Hansens ledning.

Jag ser framemot året, det ska bli väldigt roligt att prova på någonting nytt efter 4½ år i Kalmar FF.

Sportchef Tomas Lundqvist
”Då vi inte kom framåt i dialogen med Viktor Nilsson så började vi se oss om för möjliga ersättare. Efter att har varit i kontakt med Thomas Borstam i Kalmar FF så fann vi möjligheten att knyta till oss Anton, vilket känns väldigt bra. Det är en lovande ytterback som ska kunna bli en fullgod ersättare på ytterbackspositionen kommande säsong. Utlåningen sträcker sig över hela säsongen 2018 med option på att kontraktera Anton 2019.”

Huvudtränare Roar Hansen:
”Anton är en modern, snabb, ytterback med Allsvenskerfarenhet. Han har en stor potential och det ska bli väldigt spännande att se hans utveckling under kommande säsong.”