Välkommen Darwin

IFK Värnamo kan nu presentera ytterligare ett nyförvärv. Amerikanen Darwin Jones har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till sista november 2018.

Darwin Jones kommer senast från den amerikanska andraligan och har under 2017 representerat Tampa Bay Rowdies. Den 26 år gamla anfallaren har även tidigare representerat MLS-klubben Seattle Sounders och gjorde under säsongen 2015/2016 11 framträdande för klubben i den amerikanska högstaligan.

Darwin har tidigare under 2018 varit kontraktslös vilket möjliggör värvningen då transferfönstret är stängt. Han beräknas vara tillgänglig för spel till måndagens match mot Varberg.

Sportchef Thomas Lundqvist:
Vi har haft ett antal lån från Allsvenskan på vår lista som i slutändan inte blivit aktuella. Sedan så dök Darwin dök upp under de sista veckorna och blev aktuell efter Paulos skada. Han har samma agent som Ryan Finley, som vi har ett stort förtroende för. Ytterligare en offensiv spelare som förstärker konkurrensen och som ger ledarna ytterligare möjligheter till att förändra matchbilder.

Darwin Jones:
Det här är första gången som jag spelar fotboll utanför USA vilket känns otroligt inspirerande och bra för min utveckling. Jag har kommit hit för att hjälpa laget att vinna matcher vilket jag hoppas kunna göra med framgång. Jag ser mig själv som en snabb och explosiv spelare som gillar att utmana motståndaren.