Välkommen Enes!

IFK Värnamo förstärker tränarstaben för U19!

Vi välkomnar Enes Ahmetovic till U19 där han tillsammans med Evgueni ”Schenka” Kouznetsov skall dela ansvaret för U19.
Enes har sina rötter i IFK Värnamo, 2009 lämnade han dock föreningen för att bosätta sig i Kristianstad.
Där blev tyvärr spelarkarriären kort på grund av skador. Istället satsade Enes på en tränarkarriär, han älskar ju fotboll och ville för allt i världen inte släppa taget om den.
Efter några utbildningar blev Enes huvudtränare för Grimslövs herrlag där han krönt stora framgångar med klubben. På fyra år fick upp laget från div5 till div3.
Senaste året har Enes tränat Gnosjö IF.

Enes är en mycket omtyckt tränare som har ett enastående engagemang i det han ger sig in på, under sin korta, han är ju trots allt bara 31 år ung, tagit sig fram till UEFA A-diplom, målet är att klara högsta nivån Uefa Youth Elit, han hoppas komma in på den utbildningen inom 1-2 år.

Varför IFK Värnamo och U19?
– Jag kände att det var rätt steg i min tränarkarriär, det finns få saker som slår att se en av killarna man tränar bli uppflyttad till A-laget, då vet man att man lyckats som tränare.

Hade du fler alternativ att välja mellan?
– Ja, jag hade ett par att välja mellan, bland annat ett från en div2 klubb, men jag vill utveckla ungdomar och hjälpa dom att nå sina mål, så när Håkan ringde mig och erbjöd mig detta tvekade jag inte en sekund. Jag har ju varit med i klubben länge och jag har alltid följt klubben och dess utveckling och så fick jag ju ”komma hem” igen, det känns verkligen bra.

Nu skall du och Schenka ha delat ansvar för U19, känner du Schenka sen innan?
– Jag kände Schenka lite sen innan, jag är säker på att vi kommer att trivas bar ihop och jag ser fram emot att få lära mig lite av Schenka samtidigt som jag kanske kan lära honom lite haha

Känner du någon annan tränare i IFK sen innan? Jag menar, det har ju flutit massor av vatten undre broarna sen du var hos oss sist.
– Jag känner Jonas Thern jättebra, han tränade ju mig under min korta karriär i IFK. Och visst har det runnit mycket vatten under broarna, men IFK har utvecklats på rätt sätt och jag är både stolt och glad att jag får vara med på tåget in i framtiden med klubben.

Varmt välkommen till IFK Värnamo då bäste Enes
– Tackar ödmjukast, det skall verkligen bli roligt och spännande att börja jobba med U19 och tränarna i klubben

Vid pennan och bakom kameran
Nico Eremidis