Välkommen Masanobu!

Den 20 år gamla Japanen Masanobu Egawa är klar för IFK Värnamo. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2017. Masanobu kommer att spela i nummer 21. 

Forwarden Masanobu Egawa ställdes mot IFK Värnamo i genrepet inför Superettans återstart. Då spelade han i turnélaget Brigades och imponerade på tränarteamet i Värnamo.

Tidigare har Masanobu spelat high-school fotboll i Japan innan han 2016 lämnade för spel i den makedonska högsta ligan med FK Sutjeska Niksic. Därefter fortsatte resan till Danmark som Brigades utgick ifrån under sin turné. Men visiten med dem blev kortvarig och efter bara 2 veckor med Brigades så är Masanobu numera en del av IFK Värnamos trupp.

Christian Järdler:
”Masanobu imponerade på oss i träningsmatchen mot Brigades där han var deras klaraste stjärna.

Vi har velat förstärka med en forward till och när vi såg honom i matchen så tyckte vi det var värt att satsa på honom. Han är väldigt skicklig med bollen, bra teknik, bra 1 mot 1 och oerhört duktig på att göra sig spelbar.

Masanobu är lite annorlunda än våra andra forwards och vi tror att hans egenskaper kompletterar den forwardsbesättning som vi redan har på ett väldigt bra sätt. Vi får en spelare som vi kan använda lite annorlunda och som vi tror kan passa väldigt bra in i vissa matchbilder. ”