Välkommen Paulo Marcelo!

Den 21 år gamla brasilianaren Paulo Marcelo är klar för IFK Värnamo. Avtalet sträcker sig över säsongen 2018, med option för förläggning.

Den högerfotade forwarden Paulo Marcelo kommer från Guaratinguetá i Brasilien. Han har blivit fostrad som fotbollsspelare i São Paulo FC där han spelade tillsammans med bland annat Casemiro (numera Real Madrid) och Lucas Moura (numera PSG).

2015 lämnade han São Paulo för spel i Bernardo, som tillhör den bästa regionala serien i Brasilien. Efter ett framgångsrikt 2015 blev Paulo Marcelo utlånade till Sampaio Corrêa Futebol Clube i serie B (Brasiliens näst högsta serie).

Huvudtränare Christian Järdler:
”I ett led att förstärka vår forwardsbesättning så har vi letat efter forwards med liknande egenskaper som våra befintliga, då vi vet att den typ av spelare passar in i vårt sätt att spela.

Paulo har 2016 spelat i Brasilianska serie B. Vi har sett både hela matcher och mängder med klipp och vi tycker att han ser väldigt spännande ut. Han är snabb, rörlig och bra på att ta sig in i straffområdet. Dessutom har han en god fysik och bra blick för spelet. Vi kan inte förvänta oss att Paulo ska prestera på sin högsta nivå direkt utan det kommer krävas en anpassningstid till Sverige och IFK Värnamo. Samtidigt är vi säkra på att vi kommer kunna utveckla honom i den riktningen vi vill och få nytta av honom framöver.”

Paulo Marcelo
”Jag är jättelycklig för att få denna möjlighet, jag ser framemot att komma in laget och anpassa mig till den svenska kulturen så snabbt som möjligt för att kunna hjälpa Värnamo med många mål. Det är en dröm för mig att komma till Europa och jag ser framemot att växa som fotbollsspelare i IFK Värnamo.”

Sportchef Thomas Lundqvist:
Vi har haft ögonen på Paulo under några månader. Det är en ung och utvecklingsbar fotbollsspelare som trots sin unga ålder redan har presterat på en hög nivå. Vi har haft dialog med Paulos svenska agent Reynaldo Leroux under en längre tid som har ett starkt intresse av att placera talangfulla Brasilianska fotbollsspelare i Sverige. Vi hoppas att denna satsningen faller väl ut och hälsar Paulo Marcelo varmt välkommen till IFK Värnamo.