Välkommen Ryan!

RyanRyan Finley är klar för IFK Värnamo. Amerikanen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2 år.

25 år gamla Ryan Finley kommer senast från spel i Danska division 1 med Næstved BK. Ryan är väl bekant med Christian Järdler då han under våren 2016 spelade för Christian i Ängelholm och under sina 15 framträdanden i den skånska klubben lyckades Ryan göra 5 poäng (4 mål + 1 assist).

Innan Ryans äventyr i Europa så spelade han i bland annat collegelaget Notre Dame Fighting Irish där han efter ett framgångsrikt år 2012 blev den 9:e draftade spelaren i MLS SuperDraft.

Huvudtränare Christian Järdler:
”Ryan är en seriös och ambitiös människa med oerhört proffsig karaktär. Han är snabb, stark och väldigt vältajmad i sina löpningar.

Det är en djupledsforward som kan avsluta med båda fötterna och han skapar mycket ytor både för sig själv och andra genom sitt hårda arbete. Han har gjort mål i alla miljöer han varit i och vi är säkra på att han kommer att göra mål för IFK Värnamo.”

Sportchef Tomas Lundqvist:
”Alla klubbar är i alla lägen ute efter en målfarlig forward. Vi har en stark tro till att Ryan Finley kommer bli just detta i IFK Värnamo kommande säsong. Ryan kommer även vara en stor tillgång vid sidan av matcherna med sin proffsiga karaktär som genomsyras i alla hans utföranden. Känns glädjande att ytterligare en viktig pusselbit är på plats i kommande års lagbygge.”