Välkommen York!

IFK Värnamo kan med stor glädje presentera att 18 år gamla York Rafael är klar för IFK Värnamo. 
Kontraktet sträcker sig fram till sommaren 2020.

York är född och uppvuxen i Gefle och har Brynäs IF som moderklubb. De senaste 2 åren har han framförallt representerat Sandviken i Division 1 men var under 2016 även utlånad till VfL Bochum i tyska andraligan.

Ytterspringaren representerar även Sveriges landslag som under våren 2018 fortsätter sin jakt på en plats P19-EM i Finland.

Sportchef Tomas Lundqvist:
”Det är en väldigt talangfull spelare som vi har lyckats knyta till oss i York. I tuff konkurrens med andra klubbar i Allsvenskan och Superettan så presenterade vi den bästa planen för York, vilket känns väldigt bra.

Vi kan räkna med att få se en otroligt snabb ytterspringare på Finnvedsvallen kommande år. Han har en personlighet som passar väldigt bra in i Värnamomiljön och vi har en stark tro till att York direkt kommer konkurrera om en startplats för att sedan på sikt genom vår skola kunna bli en av lagets mest framträdande spelare.”

York Rafael:
”Det här känns riktigt bra. Jag har kommit till ett ställe dit många unga har kommit och tagit sig vidare. Jag har bara hört gott om Roar Hansen samtidigt som jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben och det känns att dem tror på mig. Sedan att Jonas Thern är involverad gjorde inte mitt val svårare. Jag är här för att starta matcher och bidra till lagets kommande framgångar och är beredd på att lägga ner det hårda arbete som kommer krävas.”