Vi gjorde det igen!

Helt sjuk, helt sanslöst, helt otroligt och helt underbart!
Vilken match och vilken spänning!

Första 10 i första halvlek ägde helt klart ÖIS mest boll, men de kom ingenstans för det var stängt i vårt försvar. Sakta men säkert åt vi oss in i matchen, men det var jämt, ÖIS är ett duktigt och tungt lag att möta.
Så i minut 25 sken solen på himlen i sin fulla prakt, Alle kom ner på kanten och fick in ett perfekt (inövat) inlägg, PC saknades för en gångs skull i mitten men det gjorde inte Sami, han kom som en blixt från en klar himmel satte dit foten och ETT NOLL till oss! Jag lovar att alla moln på himlen just då skingrade sig! Eller så var det bara glädje i mina ögon, för ljust blev det i alla fall.


Vi skapade ytterligare tre mycket bra lägen att utöka vår ledning, först PC med en bicykletas som målvakten gjorde en enormt bra räddning på intill stolproten, sen Alle med en skarv utanför på en hörna från höger, å så Alle igen med en nick på en hörna precis ovanför ribban.
ÖIS hade sin glansperiod med ett par minuter kvar av halvleken med tre jättelägen att kvittera, men inga fler mål utan vi gick till paus med sköna 1-0 i ryggen.


Andra halvlek var som första mycket jämn de 20 första, första riktigt fina chansen kom när Alle fick skottläge från vänster inne i gästernas straffområde, men återigen gjorde målvakten en fantastiskt fin räddning och det blev hörna.

Sista 15 tog gästerna mer och mer över, med sin höga press och snabba omställningar skapade de några riktigt heta chanser, men ni vet, vi har en klassmålvakt mellan stolparna, Tobbe gjorde två helt sanslösa räddningar och vår ledning stos sig.
I minut 85 hände något mycket märkligt, Nethinio fick sitt andra gula kort och blev utvisad. Det märkliga är att Nethinio stod och drack vatten vid mittplan när vi fick en hörna, fram för att slå den går Abdu men ångrar sig och backar undan, domaren stoppar klockan och manar på att hörnan skall slås, Nethinio joggar från mittflaggan ner för att slå hörnan då domaren rusar fram till honom och delat ut det andra gula kortet (Nethinio fick ett i minut 76) och ingen fattar något? Jag hade förstått om Abdu fått kortet då han först gick fram men sen gick därifrån, men Nethinio? Som dessutom joggade ner mot bollen? Njae, den var oerhört billig den varning och den sved hårt.
För 4 minuter senare hade gästerna kvitterat efter en hörna, målskytt Daniel Paulsson.


Det var många som då var nöjda med poäng, men detta höstlag var det inte, vilken vilja! I minut 91 kommer bollen upp till mittlinjen, PC skarvar bollen bakåt och råkar träffa Simon Nilsson (välbekant IFK-namn) på näsan, det ser AJ som tar fart, han passerar en, han passerar två, han passerar tre, inne i straffområdet, yes, där vågar de inte röra honom, två backar täcker för skott och det ger PC fritt utrymme på straffpunkten, iskalle AJ ser detta, en enkel bredsida till PC som lika enkelt bara sätter foten till…… tiden stod still i minst 5 minuter… kändes det som, men sekunden efter blåser domaren mål och jublet på Vallen är obeskrivligt, glädjen bland killarna på plan, utanför och hos publiken kan inte beskrivas i ord, den måste upplevas på plats.


Men det var 3 minuter kvar och ÖIS skulle sälja sig dyrt, de skapade tre hörnor i rad och alla var farliga, men detta nya IFK-lag skulle aldrig ges sig, när domaren blåste av matchen var glädjen så grym att man nästan kunde ta på den, allt det där vi hade emot oss i våras det har vi med oss nu, jag hoppas det fortsätter vara så också.

På presskonferensen efteråt tyckte gästernas tränare Thomas Askebrand att de förtjänade att få med sig minst en poäng på alla målchanser de skapat under matchen, men ibland gör man bara inte mål, denna gång var det Tobbe som stod som en mur och räddade allt.
Roar o sin sida var lugn som en filbunke (hur han nu kan lyckas med det, jag hade hoppat upp o ner på stolen av glädje) och konstaterade kallt att vi borde haft en ledning med 2-0 efter våra ypperliga lägen. Han var mer än nöjd med killarnas fighting spirit och poängterade återigen att detta lag aldrig ger sig. Sen skakade de hand och skildes som vänner.

Fakta:
IFK Värnamo – Örgryte IS FF 2-1 (1-0)
1-0 efter 24,28 Sameehg “Sami” Doutie, assist Alexander “Alle” Henningsson
1-1 efter 89,44 Daniel Paulsson
2-1 efter 91,20 PC, assist Alexander “AJ” Jönsson
Avslut totalt: 8-8 (4-3)
Avslut på mål: 4-6 (2-3)
Frisparkar: 14-20 (10-11)
Hörnor: 7-13 (4-5)
Varningar: PC, Anton M, Viktor E och Nethinio (2 gula) IFK, Davis Engström, Lars Fuhre och Danny Ervik ÖIS
Publik: 1633 WOW!

Startelvan:
Tobbe A (mv), Anton M, Claudio P, Jon B, Nethinio
Alexander H, Gama (83), Aj, Sammi (59), Viktor E (80) & PC
Ersättare:
Filip E (mv), Johan A (80), Tyler L, Axel W, Abdu (59), Rasmus W-P, Paolo M (83)

Nästa match spelar redan kommande torsdag då det gäller kvalet till Svenska Cupen 2019, vi åker till Göteborg för match mot Assyriska BK. Matchen spelas på Ruddalen och matchstart är 18:30
Nästa seriematch och tillika årets derby spelas kommande måndag den 27/8 på Finnvedsvallen, matchstart 19:00, det är match ditt alla kan och bör komma på, gratis inträde, mycket folk och en härlig match. Kom i tid så ni kommer in.

Se och hör en glad PC efter matchen längre ner

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis