Vilken uppvisning!

Vilken match! Vilken uppvisning! Ja, det lyser verkligen av självförtroende runt våra herrar just nu. På bortaplan lyckas man besegra Ex-Allsvenska Gefle med hela 5-2 efter att redan i paus haft ledningen med 4-0.

Järdler talade inför matchen om en tuff bortamatch mot ett hemmastarkt Gefle IF. Men de 1549 besökarna på Gavlevallen fick snarare se ett starkt IFK Värnamo som stod för en fantastisk uppvisning.

Både Åtvidaberg och Gefle har verkligen fått känna på ett otroligt aggressivt IFK. Det är nog få saker som kan kännas så jobbigt som när motståndare, oavsett om det är offensivt eller defensivt, alltid verkar vara en man mer in i situationen och visst har IFK varit det de 2 inledande matcherna.

Efter cirka 20 minuter så skulle IFK inleda en kavalkad av målchanser och mål. Först ut var den gode PC som 2 gånger om skulle skriva in sig i målprotokollet. Det första målet kommer efter en misslyckad bortrensning från Gefle-försvaret efter hörna. Simon Nilsson får på halvvolley en vacker träff på bollen som PC lika vackert skarvar vidare in i mål.

5 minuter senare så var det återigen dags för IFK-hörna och återigen hittar Petar in till PCs panna som stenhårt nickar bollen ribba in. 2-0 och ett IFK i extas samtidigt som hemmasupportrarna knappt trodde sina ögon.

Näst på tur att skriva in sig i målprotokollet var Petar Petrovic. På Petar-manér glider han in från sin ytterposition med bollen och helt otagbart för Strömberg i Gefle-målet dundrar han via stolpen in 3-0. En otroligt vacker soloprestation.

Simon ville inte vara sämre han och bara några minuter senare så skulle Herr Nilsson via samma stolpe få bollen mål. Detta efter att man vid Gefles straffområde ’spelat kvadraten’ innan PC spelar ut till Simon som drämmer iväg bollen på ett tillslag. Stolpe-in och halvtidsvila med en 4-0 ledning i bagaget.

Gefles coach Thomas Andersson försökte skaka liv i sitt Gefle efter en tung första halvlek och gjorde 2 tidiga byten i den andra. Men IFK fortsatte att kontrollera händelserna i matchen.

Med 10 minuter kvar av matchen så skulle även vår nye Amerikan få göra sitt första mål för IFK i Superettan. Efter fantastisk tiki-taka fotboll så hittar Oscar Johansson fram till en djupledslöpande Finley som inte gör några misstag och stabilt trycker in 5-0.

Under matchens sista minuter så skulle Gefle få göra 2 tröstmål och mindre oväntat så var det Johan Oremo som stod för målen. 2 gånger om visade den tidigare Allsvenska skyttekungen hur pass vass han faktiskt är i straffområdet och helt otagbart för Tobias i IFK-målet trycker han in båda tröstmålen.

Men de avslutande minuterna kan vi enkelt glömma och istället konstatera att det verkligen har varit en fröjd att se herrarna spela fotboll de 2 inledande matcherna. Man visar upp ett otroligt passningsspel och håller en underbar fart i spelet. Gång på gång hittar så väl försvaret som mittfältet in med bollarna till våra anfallare och gång på gång når man tillbaka till rättvända spelarna som kan gå till attack mot ett sårbart motståndarförsvar.

Nästa chans att se detta underbara IFK är på hemmaplan den 18 april. Då ska Olof Mellbergs BP försöka rå sig på våra herrar. Missa inte detta. Vi ses då!