Vinst för Damerna i premiären

I årets första match tog vi emot förra årets seriekollega BK Tinnis från Linköping på Ljusseveka.
Det blev en seger med 1-0 till slut men sifforna speglar på inte sätt matchen, eller vad sägs om 17-4 i avslut?
Men träningsmatcher är just träningsmatcher och resultatet är i det stora hela ointressant, det viktigaste är att detaljerna vi tränar på under veckorna sitter i matchen.
Det gjorde det delvis i matchen, försvaret var mycket bra och släppte ingen över brorn, faktum är att BK Tinnis samtliga skott kom från minst 25 meters avstånd och vållade inga som helst problem för en felfri Elvira Jönsson i målet. Mittfältet gjorde inga större misstag men var lite för omständliga ibland, anfallet skapade massor av chanser men brände lite för många.

Ett tufft försvar stoppade alla anfall idag

Detta var årets första riktiga match sen oktober förra året, det var också en ny konstellation då många av tjejerna är på sportlov. Jag tycker att tjejerna som spelade gjorde en fullt godkänd match där de visade både vilja, tålamod och moral. Detaljerna och avsluten hinner vi träna på och vässa ordentlig till seriestarten den 13:e april.
Jag vill passa på och ge BK Tinnis en stor eloge då man trots ett stort manfall och två återbud strax innan avfärd till Värnamo kom och spelade matchen utan avbytare, det är strongt gjort det! Tack BK Tinnis!

Mona Chahrour aktiv och farlig matchen igenom

Extra blommor går idag till målvakten och nyförvärvet Elvira Jönsson trots att hon inte hade mycket att brottas med idag, hon visade ett stort lugn, mycket bra speluppfattning och auktoritet. Till hela backlinjen som verkligen bommade igen försvaret samt Mona Chahrour som under hela matchen var mycket rörlig och skapade mängder av chanser.

Fakta:
IFK Värnamo Dam – BK Tinnis 1-0
1-0 minut 35 Mona Chahrour, assist Elin Fransson
Avslut: 17-4
Publik: ca 50
Felfria domare: Muzafer Turkovic och hans assisterande Armin Crnolic och Mehmed Kulasin

Nästa match för Dam A är kommande söndag mot Växjö BK men redan på lördag spelar Dam U hemma mot Vaggeryds IK.
Båda matcherna har starttid 11.00 och båda spelas på Ljusseveka Konstgräsplan, varmt välkomna.

O som vanligt lite kloka ord på vägen: ”Det är lättare att bygga starka barn än att laga trasiga vuxna”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis