Vinst för Herrarna borta mot ÅFF

Det var en skön och rättvis seger Herrarna bärgade borta i den otroligt vackra staden Åtvidaberg.
Frågan är om inte första halvlek var den bästa hittills i år.

Vi startade matchen fantastiskt bra, vi som haft lite problem med att vakna de första 10, nu var vi på tårna direkt och tog tag i taktpinnen. Försvaret hade bommat igen butiken helt, mittfältet höll i dirigentpinnen och anfallet var hungriga som vargar.

Redan efter 3 minuter skapade vi första chansen och mer skulle det komma, några minuter senare kom Edvin fri med målvakten som gjorde en grym parad, strax därefter ett mycket bra skott utifrån men utanför, ytterligare några minuter senare kom Edvin återigen fri med målvakten men denna gång gick bredsidan precis utanför stolpen, grabben hade nu skjutit in sig, nästa skulle sitta.
Men vårt ledningsmål kom istället från lite oväntat håll, nestor Freddys huvud. På en perfekt slagen hörna av Affe glömde alla bort Freddy, han fick helt omarkerad stå och nicka in bollen i mål, detta i minut 16.


16 minuter senare kom andra målet, bollen gick som på ett pärlband och Affes skarvning till Edvin var av världsklass, som jag skrev tidigare så hade Edvin skjutit in sig, fri med målvakten för tredje gången gjorde han inget misstag, bollen satt där den skulle hur säkert som helst.
Man kan inte annat än bli imponerad, tre matcher och mål i varje match för Edvin, det är sjukt bra!
Vi skapade några chanser till att utöka vår ledning men tyvärr spikade vi inte igen kistan med fler mål.
Andra halvlek var inte spelmässigt lika bra från vår sida, dels flyttade ÅFF upp sina positioner ordentligt och dels blev vi mer passiva framåt för att försvara vår ledning.
ÅFF hade spelet i andra, inget snack om det, men de skapade endast en riktigt farlig chans som kunde resultera i mål.


Nej de farliga chanserna skapade vi på kontringar, ÅFF:s målvakt ”Fimpen” stod dock i vägen men bland annat en helt sjukt otrolig räddning där han lyckades tippa Isses stenhårda skott i stolpen och ut
Detta var så himla skönt, vi startar hösten på bästa sätt och vi har hittat spelet vi vill spela, nu hoppas jag att vi fortsätter på samma väg i kommande matcher.
Något snack med tränare Thern blev det inte efter matchen, vi var båda för upprymda efter matchen för att det skulle kunnat bli ett vettigt snack, vi får ta det en annan gång istället.

Fakta:
Åtvidabergs FF – IFK Värnamo 0-2 (0-2)
0-1 efter 15,53 Freddy Winsth (nick efter hörna), assist Alfred Ajdarevic
0-2 efter 33,04 Edvin Becirovic, assist Alfred Ajdarevic

Avslut totalt: 9-12 (0-6)
Avslut på mål: 1-7 (0-4)
Frisparkar: 13-11 (9-7)
Hörnor: 7-7 (0-4)
Varningar: 1-1, Jesper Beurling ÅFF, Roman Tello IFK
Publik: 993 varav 8 från Värnamo

Startelvan:
Pilip (mv), Freddy, Victor, Francis, Roman
Erick (62), Johan, Charlie (30), Alex, Affe (81) & Edvin
Ersättare:
Filip (mv), Benji (62), Isse (30), Vicktor E (81), David Danielsson (debutant), Kevin & Bebben

Ett särskilt tack till ÅFF för det fantastiska mottagande av spelare och ledare

Nu lägger vi denna match till handlingarna och blickar framåt mot matchen på söndag då vi gästas av topplaget FC Trollhättan
Matchstart på Finnvedsvallen 17,00 på söndag, i halvtid kommer barnen från årets Fotbollsskola att springa in och ta emot folket applåder, du kommer eller hur? Om inte annat så för att applådera alla fantastiska barn som kommer att visa upp sig.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis