Yves Nkuru!

Forwarden Yves Nkuru, ansluter till IFK Värnamo från Smålandsstenars Goif. 20 årige Yves Nkuru har under fyra säsonger tillhört moderklubben Smålandsstenars Goif´s A-trupp, och under fjolåret var han med och bidrog starkt till klubbens serieseger. Under 2015 spelade han även i IFK Värnamos U21 lag i ett antal matcher.

Yves Nkuru flyttade till Smålandsstenar 2008 från Örnsköldsvik. Under ungdomsåren gällde ishockey i Modo, något som säkert är en bidragande orsak till en imponerande god fysik.

”Jag är överlycklig att få chansen i IFK Värnamo! Redan i fjol kändes det bra i U21 matcherna och jag har tränat stenhårt på egen hand för att vara bra förberedd för min testperiod. Det ska bli väldigt kul och jag trivs redan mycket bra i klubben. Min snabbhet, tuffhet och att jag verkligen gillar att tackla är mina starkaste sidor, och att jag kommer att göra allt för att bli så bra som möjligt” säger Yves Nkuru

” Yves Nkuru har med sin snabbhet och tuffhet imponerat så här långt. Redan i fjol såg han intressant ut i U21, och han blir mycket spännande att följa. Han är en spelare som söker målchanser och som är beredd att ta en duell för att göra mål ” säger Jörgen Petersson

Sportchefen Thomas Lundqvist är nöjd och glad för ännu en lokal spelare in i IFK Värnamos A-trupp:
”Det känns väldigt bra att Yves valt att skriva på. Vi är glada för den relation vi har med regionens klubbar och i detta fall Smålandsstenars Goif, vilket gjort att vi under en längre tid haft en väldigt bra dialog ang Yves. Det har framförallt handlat om vad som varit bäst för Yves fortsatta utveckling. Det blir en väldigt intressant spelare att följa!”