Nyheter

Referat mot Bergdalens IK signerat Nico Eremidis

PUBLICERAD 20 OKTOBER 2021

FÖRLUST MOT SERIELEDARNA

Det blev en till slut klar förlust mot serieledande Bergdalens IK för damerna i helgen, slutsiffrorna skrevs till 1–5 efter 1–2 i halvtid. Men siffrorna är inte alls rättvisa. Bergdalen började matchen bäst och bara efter 7 minuter ringde målklockan för första gången efter en miss i kommunikationen i vårt försvar, målskytt Hanna Gunnarsson.

Det var en väckaklocka för våra tjejer, vi hade för stor respekt för gästerna, det funkar inte. Vi kom in i matchen och jämnade ut spelet efterföljande 25 minuter. Det gav också resultat då vi i minut 32 kvitterade genom Julia Söderberg, men vi borde ha kvitterat och tagit ledningen en bra stund tidigare på alla chanser vi skapade. Vi spelade helt enkelt väldigt bra fotboll.

Mitt i vårt spelövertag och press begår vi ännu ett misstag i vårt försvarsspel och Bergdalen är kliniska i sina avslut, tavlan blinkade ilsket 1–2, målskytt Sara Linden.

Jag skriver att oturen skrattade oss rätt i ansiktet men så är det inte, mot lag som Bergdalen gäller det att hålla skärpan uppe under minst 90 minuter annars blir man hårt straffad direkt.

Vi kom ut i andra halvlek med massor av energi, vi kände att vi kunde vända på detta, vi kände att vi kan vinna matchen, vi kände att vi var fulle med energi. Vi fortsatte spela bra och skapa chanser, men i minut 60 gick luften ur tjejerna, ännu ett insläppt mål som vi egentligen inte borde släpp till, även 1–3 gjordes av Sara Lindén.

Tjejerna gav aldrig upp utan fortsatte kämpa, men det där lilla extra framåt var inte med, därför kom 1–4 inte helt oväntat, en solklar straff i minut 81 som Julia Gilkes satte stensäkert i mål. I sista minuten kom även det femte målet, det efter en hörna som Julia Gilkes, längsta spelaren på plan, nickade stenhårt i mål.

Så vad lärde vi oss av denna match då? Jo att vi spelmässigt matchar serieledarna eller vilket annat lag som helst utan problem men att vi måste minimera våra misstag i försvarsspelet, felbeslut kan vi ha högt upp på plan men aldrig i eller strax utanför vårt straffområde, vi måste helt enkelt kommunicera mycket bättre med varandra så vi inte lägger ansvaret på någon annan som inte är med på det, men också en stor eloge till alla tjejer som gav allt dom hade under hela matchen.

Mina blommor går denna gång till Julia Söderberg och Tova Ahlström som gjorde en gedigen match.

Nu lägger vi denna match till handlingarna och blickar fram emot kommande match och mötet med Mariebo IK på fantastiska nyrenoverade Stadsparksvallen i Jönköping.

Fakta:

IFK Värnamo – Bergdalens IK 1–5 (1–2)

0–1 efter 6,42 Hanna Gunnarsson

1–1 efter 31,41 Julia Söderberg, assist Stina Ejeson

1–2 efter 35,50 Sara Lindén

1–3 efter 59,10 Sara Lindén

1–4 efter 78,16 Julia Gilkes (straff)

1–5 efter 89,52 Julia Gilkes (nick i mål på hörna)

Avslut totalt: 9–15 (6–6)

Avslut på mål: 6–10 (4–4)

Frisparkar: 6–8 (2–3)

Hörnor: 4–5 (2–1)

Ribbträffar: 1–1

Felfria domare: Benny Persson HD, Mahdi Husseini AD1 och Hakija Kasumovic AD2

Startelvan: Tilda T (mv), Ellen WB, Agnes J, Julia B, Tova A Stina E, Julia W, Hanna L (46), Lizette K (65), Julia S & Sefika M (65)

Ersättare: Dania C (mv), Filippa K (65), Blearta L (65), Edona D & Felicia H (46)

Nästa match för tjejerna är borta mot antagonisten och bästa grannen Mariebo IK, matchstart 15:00 Kom gärna dit och heja fram tjejerna, dom behöver ert stöd, eller kom upp för att se fantastiska nyrenoverade Stadsparkvallen, jag lovar att det är värt resan.

På dom 4 sista matcherna har vi vunnit en, spelat en oavgjord och förlorat två.

26/9 IFK – Nittorp 0–0 (0–0)

En match där ett lag kämpade o slet för att bryta sig igenom ett kompakt försvar, gästerna Nittorp slås om att inte åka ur serien och kom till Finnvedsvallen för knipa poäng till varje pris, det är inte så lätt att hitta målchanser mot ett kompakt försvar.

2/10 Ulricehamn – IFK 1–2 (1–2)

En, vad jag har fått höra, rätt tråkig match med få chanser, lite som föra matchen, Ulricehamn krigar ju också för sin överlevnad i div1. Vi gjorde mål på två av tre chanser. Målskyttar Filippa Kollryd och Sefika Muratovic

9/10 Halmia – IFK 4–0 (1–0)

Halmia gör 1–0 i sista sekunden av första halvlek på sin enda farliga chans under halvleken, men i andra visade dom hur man kan spela kvadraten med motståndarna. En rättvis seger för Halmia även om siffrorna rann iväg i slutet av matchen. Halmia är seriens bollskickligaste och bolltryggaste lag.

Vid pennan: Nico Eremidis