Nyheter

Se vår julhälsning och summering om det fantastiska 2021!

PUBLICERAD 23 DECEMBER 2021

2021 – ETT ÅR UTÖVER DET VANLIGA

Vi kan summera ett år som är snudd på ofattbart. Att vårt herrlag lyckas ta sig från Division 1, gå rakt igenom och vinna Superettan och därmed ta klivet direkt upp i Allsvenskan måste ju vara bygdens bragd genom tiderna. Dessutom med det yngsta laget i hela Superettan.

Våra damer slutade på en fin sjätteplats i Division 1 Mellersta Götaland och har målet att nå högre division inom någon säsong.

Vi ser också många andra prestationer i klubben som är värda att uppmärksamma. Exempelvis har vi tre landslagsaktuella tjejer i F16; Julia Söderberg, Tilda Torstensson och Filippa Kollryd och även Elias Blomberg som är landslagsaktuell för P17. Bra jobbat!

ETT STORT TACK!

Vi är otroligt stolta och det är många som har en del i den här makalösa säsongen. I första hand självklart spelarna, tränarna och hela staben runtomkring som har gjort ett fantastiskt jobb. Sedan finns det många ideella i IFK Värnamo som arbetar i det tysta och även de som gör ett stort jobb genom att göra det motsatta, vår hejarklack Kamrattolvan och publiken med dem som har följt med och hejat fram spelarna under säsongen.

Sist men inte minst vill vi tacka våra partners. Utan er hade det inte varit möjligt. För en liten klubb som IFK Värnamo är det av största vikt att ni är med oss!

STORSLAM TILL IFK VÄRNAMO!

Vid Allsvenskans Stora Pris, där även Superettan uppmärksammades för första året, kammade våra spelare hem fyra priser av sju; Pilip Vaitsiakhovic Årets bästa målvakt, Freddy Winsth Årets bästa back, Oscar Uddenäs Årets unga spelare och sist men inte minst Robin Asterhed och Jonas Thern Årets bästa tränare. Grattis allihop! Så välförtjänt!

VAD HÄNDER NU?

Nu är det mycket jobb kring hur arenan ska uppgraderas för att bli godkänd för allsvenskt spel. Det planeras dessutom för den nya arenan där kommunen just nu utreder markförhållandena i området vid Ljusseveka.

Kim Hellberg, assisterade tränare i IFK Norrköping ersätter Robin Asterhed som ny huvudtränare för herrlaget. Varmt välkommen till klubben!

När det gäller spelare så pågår ett febrilt arbete att forma lagen för kommande säsong både på herr- och damsidan. Håll utkik på webben och sociala medier så har du koll på det senaste.

Vår organisation runt klubben utökas också för att stötta de sportsliga satsningar som vi gör både på herr- och damsidan. Philip Davidsson och Joel Wallin kommer att arbeta heltid inom marknad och evenemang framöver.

För att klara säsongen 2022 kommer vi att behöva hjälp av fler volontärer runt evenemangen. Välkommen att höra av er till oss om ni är sugna på att vara med och stötta IFK´s verksamhet.

ÅRSKORT FÖR SÄSONGEN 2022

Vi är väldigt glada och stolta att vi kan erbjuda Allsvensk fotboll på Finnvedsvallen 2022 och köper ni årskort ingår även inträde till damernas matcher i Division 1. Säkra din plats redan nu! Du köper årskort via IFK´s webbsida.

Jag vill passa på att önska en God Jul och ett Gott Nytt År och vi ser fram emot en Allsvensk säsong 2022!

Hälsningar

Christian Ahlander, Klubbchef