Nyheter

Nyhetsbrev 2022:1 - Försäsongen i full gång med mera

PUBLICERAD 25 FEBRUARI 2022

NYHETSBREV 2022:1

FÖRSÄSONGEN I FULL GÅNG!

Vi har under ett par månaders tid presenterat några nya spelare både på dam- och herrsidan och nu börjar trupperna ta form.

Försäsongen har börjat bra. I herrarnas premiär där vi gästades av J-Södra, gick IFK segrande med 5-0. Sedan följde resultaten 5-0 mot Oskarshamn, 2-0 mot Öster och ett 0-0 resultat mot Skövde. Med 12-0 i mål efter de fyra första träningsmatcherna så kan vi inte vara annat än nöjda.

Damerna började med en förlust, 4-3 mot Växjö DFF men tog ut revansch med en storseger mot Älmhult med 8-2.

I lördags drog tävlingsmatcherna i Svenska Cupen igång för herrarna i ett regnigt och blåsigt Ängelholm. Vi såg länge ut att hålla nollan igen men Ängelholm lyckades göra ett mål i slutet av matchen och resultatet blev 2-1 till IFK.

Imorgon lördag kl 13.00 är det dags för andra matchen i Svenska Cupen när vi möter GAIS på Ljusseveka konstgräs, där vi räknar med ett hundratal tillresta GAIS:are och många egna hemmasupportrar. Vi hoppas på att kunna bjuda på solsken den här matchdagen både resultat- och vädermässigt (för IFK-arna alltså).

På söndag kl 11.00 möter damerna Nittorp hemma i en träningsmatch som går av stapeln på Bollagården i Forsheda.

BESLUT OM NY ARENA

Igår torsdag togs beslutet i kommunfullmäktige att den nya arenan som planeras i anslutning till Ljusseveka-planerna ska byggas. I och med beslutet får vi tre års dispens att spela på Finnvedsvallen. Nästa vecka kommer ansvariga från Svensk Elitfotboll för att godkänna att våra åtgärder som planeras på Finnvedsvallen kommer att vara tillräckliga för spel i Allsvenskan.

MÅNGA FÖRETAG INTRESSERADE AV PARTNERSKAP

Försäljningen av partnerskap pågår för fullt och intresset att vara med på IFK-tåget har aldrig varit större. Vi erbjuder allt från mindre paket med ståplatser till större paket med sittplatser, mat och nätverksträffar. Läser du detta och själv är företagare eller känner någon som borde vara med på tåget så är vi tacksamma för tips. Kontakta Philip Davidsson (Marknadsansvarig) på 072-732 52 22.

STOR EFTERFRÅGAN PÅ ÅRSKORT

Det har varit stor efterfrågan från allmänheten på våra årskort. Redan efter en månad hade vi sålt drygt 400 årskort av våra totalt tusen sittplatser. Just nu har vi stoppat försäljningen av årskort då vi måste säkerställa att våra partners får det antal platser som ingår i deras avtal. Vi går ut på websidan och sociala medier när vi släpper på försäljningen igen.

VOLONTÄRER SÖKES

Vi hoppas på i stort sett full arena de flesta 15 hemmamatcherna och ser en organisation på ca 150 personer som kommer vara inblandade i allt från entréoch kioskpersonal, parkeringsvakter, publikvärdar, bollkallar, knattar, bårbärare, skyltansvariga, sekretariat och så vidare. Med det sagt välkomnar vi alla som kan tänka sig att ställa upp på allt från små till stora uppdrag. Maila till charlotte@ifkvarnamo.se

LANDSLAGSAKTUELLA TJEJER

Tilda Torstensson och Julia Söderberg är uttagna till landslaget (F-05) för turnering i Pinatar Spanien, 28 februari till den 7 mars. Filippa Collryd är uttagen som reserv. Turneringen är ett sista genrep inför det avgörande EM-kvalet som spelas i april. Där matcher mot Norge, Serbien och Rumänien väntar i jakten på en EM-plats. Suveränt bra jobbat tjejer och stort lycka till!

Avslutningsvis hoppas jag att vi ses på Ljusseveka imorgon kl 13.00 och på Bollagården på söndag kl 11.00. Varmt välkomna och heja IFK!

Hälsningar Christian Ahlander, Klubbchef