Nyheter

Emil Åhlberg ny utvecklingschef i IFK

PUBLICERAD 28 FEBRUARI 2022

EMIL ÅHLBERG NY UTVECKLINGSCHEF I IFK

Beskriv dig själv och din bakgrund

Jag är en urstockholmare född 1990 som fått möjligheten att bli utvecklingschef i IFK.

I Stockholm har jag varit fotbollstränare sedan 2010 och fördelat mina år i Norrtulls SK (2010-2017) och i pojkakademin i Djurgårdens IF (2017-2022).

Jag har en examen från Bosön Idrottsfolkhögskola som idrottskonsulent och har även UEFA A Diplom.

I DIF kommer jag närmast från en roll som tränare för spelare födda 2007-2009, ansvarig för Engelbrektsskolans fotbollsprofil, ansvarig för akademicampernas innehåll samt mentortränare för tränare med spelare födda 2010-2012.

Hann även med studiebesök och konferenser hos Athletic Bilbao, Deportivo Alaves och Real Sociedad med Svensk Elitfotboll.

Vilka ansvarsområden kommer du att ha?

Mina ansvarsområden i IFK kommer vara bl.a implementering av spelarutbildningsplan, utbildning av föräldratränare, akademicertifiering, skolsamarbeten, föreningssamarbeten, fotbollsskola och cuper.

Har du något övergripande mål för ungdomsverksamheten?

Jag vill göra det enkelt för samtliga ledare att göra bra saker för spelarnas bästa. Om vi alla delar samma tolkning av vad som är bra för spelarna på och utanför plan tror jag det blir lättare att nå dit vi vill!