Nyheter

IFK Värnamo fick pris på Värnamo Näringslivsgalan

PUBLICERAD 23 APRIL 2022

IFK VÄRNAMO FICK PRIS PÅ VÄRNAMO NÄRINGSLIVSGALAN

IFK Värnamo tilldelades priset som Årets Tillväxtprofil på Värnamo Näringslivsgalan som gick av stapeln på Gummifabriken på fredag kvällen.

Motiveringen lyder:

"Årets vinnare har som starkt kollektiv och som ingen annan satt Värnamo kommun på kartan under året och fått övriga Sverige att fundera på hur man med en kombination av små medel, mod, envishet, stark laganda och att alla får bidra, kan skapa gemenskap och framgång. Man blev historisk som den första svenska klubb som sprungit rakt igenom landets näst högsta division till allsvenskan utan att ha legat i högsta serien någon gång tidigare.

Föreningens starka utgångspunkt i det lokala, tron och arbetet med att utveckla allas talanger, inte minst barn och ungdomar, tar sig uttryck i både utbildning och fostran genom ledorden glädje, gemenskap, mångfald, engagemang och empati! Detta går hand i hand med visionen om att alla räknas och att varje människa är en tillgång. Man vet att man är beroende av andra men man vet också att andra är beroende av föreningen! Föreningen ger goda förutsättningar för en långsiktig och hållbar mänsklig tillväxt på både individ- som lokal samhällsnivå."

Om utmärkelsen:

Årets tillväxtprofil är instiftat för att lyfta fram goda exempel på personer, företag, föreningar eller organisationer, som i sina framgångar och hårda arbete främjar Värnamo kommuns tillväxt och vision. Värnamo kommuns vision är: ”Den mänskliga tillväxtkommunen – 40 000 invånare 2035”.