Nyheter

Nyhetsbrev maj 2022 - IFK Värnamo i Allsvenskan med mera

PUBLICERAD 25 MAJ 2022

NYHETSBREV MAJ 2022

IFK VÄRNAMO I ALLSVENSKAN

Nu har vi kommit en bit in i säsongen och i takt med att storlagen gästar Finnvedsvallen börjar vi långsamt förstå att lilla IFK Värnamo spelar i Allsvenskan.

Efter fina resultat som oavgjort mot Malmö FF och vinst mot Degerfors på hemmaplan, tog vi i lördags hem den första trepoängaren på bortaplan mot Helsingborg. Det var en underbar känsla för alla tillresta IFK-fans inklusive en busslast IFK-volontärer som euforiskt följde utvecklingen på Olympia. De sista 30 minuterna hade vi som stod på kortsidan bakom Helsingborgs mål bästa läget och fick se fyra mål gå in mellan stolparna. Matchen slutade 4-1 till IFK!

HAMMARBY PÅ FINNVEDSVALLEN

På söndag väntar ännu en stormatch på Finnvedsvallen då vi gästas av Hammarby IF. Det återstår att se om vi kommer att slå matchen mot Malmö FF i publikantal. Hur som helst väntar vi en proppfull bortaläktare med Hammarby-fans och vi hoppas naturligtvis även på fulla hemmaläktare med härligt tryck på Vallen. Vi uppmanar er att komma i god tid så att visitering och biljettkontroll går smidigt.

Det är tur att vi har så många fantastiska volontärer som ser till att match-evenemangen fungerar. Är du sugen på att veta mer om vad det innebär att arbeta som volontär för IFK? Kontakta Charlotte Sjöstrand på: charlotte@ifkvarnamo.se

ALLSVENSKAN PÅ DISCOVERY+

När du inte har möjlighet att se matcherna på plats ser du alla matcher i Allsvenskan på Discovery+. Teckna ditt abonnemang här så går en peng till IFK Värnamo. Tack!

DAMERNA ÄR PÅ GÅNG

När det gäller matcherna i damernas Div 1 så tog man hem en skön vinst med 2-0 mot Göteborgs FF på Finnvedsvallen den 15 maj men fick i söndags se sig besegrade av BK Häcken med 3-1, trots en fin insats borta på Gothia Park. På lördag kl 12.00 väntar match mot IFK Örby som spelas på Ljusseveka plan 1.

IFK´S KNATTESKOLA

Nu har drygt 70 nya IFK-medlemmar födda 2016 och 2017 hittat till gräsplanerna på Ljusseveka. De kommer att träffas en gång i veckan och målet är att barnen både ska hitta glädjen i fotbollsleken och nya kompisar. Vi hälsar alla barn varmt välkomna till IFK Värnamo!

IFK´S FOTBOLLSSKOLA 2022

Om du har barn och ungdomar födda 2008-2016 så är det dags att anmäla dem till årets fotbollsskola som går av stapeln på Ljussevekas gräsplaner måndag till torsdag vecka 32. Läs mer och anmäl er här

BLI MEDLEM I IFK VÄRNAMO SÄSONGEN 2022!

För endast 300 kr blir du medlem i IFK Värnamo. Då stöttar du en förening med ca 550 ungdomar i åldrarna 5-19 år, vårt damlag i division 1 och vårt herrlag i Allsvenskan. Du är även med och stöttar att IFK anordnar Nattfotboll varannan fredag för ungdomar 13-18 år och Gåfotboll en gång i veckan för 60 plus. Som medlem får du rabatt på Friskis & Svettis, den italienska restaurangen D8 och Finnvedens Trafikskola. Läs mer och bli medlem här

Då vill jag till sist önska en fin Kristi Himmelsfärdshelg och hälsa er välkomna först till damernas match på lördag och sedan till Finnvedsvallen på söndag när herrarna möter Hammarby. Då blir det folkfest!

Hälsningar

Christian Ahlander, Klubbchef