Nyheter

Philip tar tempen med Kim inför söndagens match mot Varbergs BoIS

PUBLICERAD 2 JULI 2022

PHILIP TAR TEMPEN MED KIM INFÖR SÖNDAGENS BORTAMATCH MOT VARBERGS BOIS

Hej Kim, hur är läget efter dagens träning?

Läget är mycket bra. Vi har precis genomfört sista passet inför Varberg borta, det känns som att vi är väl förberedda och sugna på att spela match.

Hur ser du på uppgiften imorgon, Varbergs Bois borta på Påskbergsvallen?

Varberg är ett lag som under deras tid i allsvenskan varit väldigt bra på sin hemmaplan. Vi har kollat lite siffror på dem och deras presspel är faktiskt ett av allsvenskans bästa på hemmaplan. Jag tror de är 5:a i att vinna bollen högt upp i plan, vilket gör att det är en viktig del i deras spel. Så det blir viktigt för oss att hantera och också att vara duktiga på att hitta in bakom dem, där de har haft det lite tuffare.

Vi möter ett bra lag som har klarat sig jättebra i allsvenskan under 2,5 år, som är bra hemma och som har en god attityd i deras lag så det blir en fight det här.

Uddamålsförlust senast borta mot Kalmar FF, vad tar ni med er från den matchen?

Vi har tagit med oss ganska mycket. Vi gör mycket bra saker och sen så gör vi en del som inte är lika bra såklart, så ser ju matcherna ut. Vi försöker hela tiden ta oss framåt. Oavsett om det var en förlust så kändes det som en bortamatch där vi blir bättre och bättre, och om vi jämför med Elfsborg och de lag vi mött borta så känner jag ändå att det har var en bra prestation mot ett väldigt bra Kalmar som hade alla sina bästa spelare med. Och vi hade faktiskt chansen sista 20 minuterna där vi trycker på ordentligt att få med oss en poäng även om det sett till matchen i sin helhet var rättvist att de vann. Men vi har plockat med oss det modet vi har i vårt försvarsspel och försöker förbättra sakerna kring att bli ännu bättre. Det var små marginaler från att vi hittade ganska stora målchanser men det var en bra match för våra spelare, en måttstock för vart vi behöver ta oss för att kunna vinna fotbollsmatcher mot de bästa lagen i allsvenskan på bortaplan.

Vad är status i truppen? Några avbräck inför morgondagens match?

Netinho är fortfarande borta. Nils Wallenberg är borta och har varit borta ett tag. Jesper Dickman är tillbaka från sjukdom och har precis börjat träna efter en längre frånvaro. Annars känns det bra, vi har några småskavanker som vi får se med, men det känns bra.

Då håller vi tummarna för 3 poäng imorgon?

Det gör vi!