Nyheter

Philip tar tempen med Kim inför söndagens match mot Hammarby

PUBLICERAD 30 JULI 2022

PHILIP TAR TEMPEN MED KIM INFÖR MATCHEN MOT HAMMARBY

Hej Kim! Vi inleder med den vanliga frågan. Hur är läget?

  • Läget är bra! Vi har precis genomfört ett dubbelt pass här ute på fältet med jättebra intensitet och med många spelare i träning.

Trots publikrekord och en bra prestation så blev det uddamålsförlust hemma mot AIK senast. Vad är dina tankar om matchen?

  • Vi har väl försökt att analysera matchen precis som vanligt. Vi är nöjda med väldigt många delar av matchen och stolta över att vi kan prestera den fotboll vi faktiskt gör mot ett AIK på Finnvedsvallen. Vi driver matchen i långa stunder och skapar väldigt mycket målchanser. Sen vet vi precis som alla andra att det är resultatet som man bedöms på och det är det som räknas i tabellen, så det var såklart tungt att inte få med sig några poäng från den matchen. Men vi är väldigt stolta och nöjda med många delar av prestationen.

Till helgen åker ni upp till Stockholm för att ta er an Hammarby IF på Tele 2. Senast vi mötte Hammarby IF blev det vinst med 1-0. Vad tror du blir viktigt för att vi ska ta med oss poäng hem därifrån?

  • Vi har goda minnen från Hammarby matchen här hemma på Finnvedsvallen men sen är det klart att det är skillnad på Hammarby hemma och borta. Hammarby är ett väldigt starkt hemmalag och är fortsatt obesegrade hemma. Vi vet att vi möter ett av allsvenskans absolut bästa lag och att de hemma på sin konstgräsmatta är grymt bra men jag ser det som en fördel för oss att vi redan varit uppe och spelat på Tele 2.

IFK har gjort klart med två nyförvärv under den senaste veckan, Jonathan Rasheed från BK Häcken och Bernardo Vilar från IFK Göteborg, vad kan du berätta om dem som spelare?

  • Jag tycker att hela vår förening med Enes Ahmetovic (sportchef) i spetsen gör ett otroligt bra arbete kring att varva in spelare. Jag vet att de jobbat hårt och länge med att få tillbaka Bernardo Vilar från IFK Göteborg. Bernardo som varit här tidigare och har bra erfarenheter från att vara här i vår miljö, samtidigt är han en bra person och omtyckt av alla här i IFK Värnamo.

Jag ser fram emot att få börja arbeta med honom, en bra fotbollsspelare, vänsterfotad, bra fysik osv. Han kommer att bli en jättetillgång. Sen är det klart att han knappt spelat några tävlingsmatcher i år så vi får ge honom lite tid.

Jonathan Rasheed har gjort det bra i BK Häcken, sen är det klart att han varit andramålvakt under en längre tid men gjort det bra de matcher han har spelat. Spelarna här beskriver honom som en väldigt bra person och en duktig målvakt så jag ser fram emot att ha med honom i vår träningsgrupp och se hur bra han kan vara.

Jag vet att det här är två bra personer och jag är säker på att de kommer komma in och stärka vårt kollektiv.

Lycka till på söndag, så hoppas vi på ytterligare en vitblå 1-0 seger!

  • Det gör vi!