Nyheter

Philip tar tempen med Kim inför matchen mot Djurgården

PUBLICERAD 6 AUGUSTI 2022

PHILIP TAR TEMPEN MED KIM INFÖR MATCHEN MOT DJURGÅRDEN

Hej Kim! Hur är läget med IFK Värnamos huvudtränare?

Mycket bra! Läget är alldeles strålande efter resan till Stockholm och en fantastiskt bra träningsvecka!

Var ska vi börja? 1–2 borta mot Hammarby på Tele 2 senast. Beskriv känslan när Antonsson gjorde 1–2 målet i den 93:e matchminuten?

Jag tror man kände nästan alla känslor på en och samma gång som i den gamla Gyllene tider låten. Först visste jag faktiskt inte om bollen gick in eller inte och sedan blev det en enorm glädje när jag såg att den gjort det. Därefter kom jag på att jag var förbannad på den billiga straffen Hammarby fick lite tidigare.

Sen svängde det över till att man insåg att det ännu inte var slut och då det gällde att få ut till spelarna att matchen ännu inte var vunnen. Det var minst sagt en speciell sekvens med både glädje och lättnad.

Hur ser du på matchen i helhet?

Jag tyckte att vi gjorde en väldigt bra första halvlek. Vi hade pratat innan matchen om att vi ville spela ett så högt försvarsspels som möjligt, när tillfället gavs och det tyckte jag vi gjorde ganska bra i första halvlek.

Sen pratade vi om att när vi väl hamnade lågt var det viktigt för oss att ha tålamod i det, vi vet att Hammarby är bra på att hålla i bollen och tar inte så stora risker i sitt spel, så när vi väl hamnade lågt var det viktigt att inte öppna upp ytor som de kunde ta sig in i utan då handlar det om att vara kompakta som lag.

I andra halvlek handlar det mest om att Hammarby blev ännu mer framåtlutade och vi klarade inte riktigt av att spela ut på samma sätt vilket ledde till att vi blev låga oftare och att vi fick försvara oss under längre perioder.

En bit in i andra halvlek gjorde vi några byten och fick lite balans i det igen. Jag tycker sedan efter att vi gör vårt första mål så har de inte jättemånga chanser innan de får straffen. Sen är det givetvis otroligt starkt av oss att spela ur i 93e minuten och göra 2-1 på dem.

Det är klart att sett till målchanser borde Hammarby vinna den här matchen men nu gick vår väg istället!

På söndagen står vi återigen inför en tuff uppgift när serieledande Djurgården kommer på besök. Djurgården som i torsdags åkte ner till Rumänien och städade av ACS Sepsi OSK Sfantu med 1-3 i Europa Conference League. Hur går dina tankar inför söndagens match?

Vi ställs inför en ny rolig och tuff utmaning. Vi möter just nu utan tvekan Sveriges bästa lag som har 9 raka tävlingsvinster vilket gör att de kommer till Finnvedsvallen med gott självförtroende men också en stor möjlighet för oss att göra något riktigt bra här på hemmaplan. Jag tror vi har alla möjligheter att ställa till det för dem men vi vet också att vi måste spela på vår absoluta högsta nivå för att kunna göra det.

Totalt har vi fått in 6 nya spelare under sommarfönstret. Hur ser du på konkurrenssituationen i truppen?

Den är såklart väldigt bra. Vi fick lite tuffa avbräck nu när både Albin Lohikanga drog på sig en lättare skada, Robin Tihi som efter sitt gula kort nu är avstängd och även Edvin Becirovic skadade sig i målfirande, vilket gör att han förmodligen blir borta några veckor. Så det kommer behövas en bred trupp men det är klart att Enes Ahmetovic och alla som hjälper till och jobbar med värvningar har gjort ett fantastiskt bra arbete.

Den trupp vi har nu är vi väldigt nöjda med och det skapar både bra konkurrens och ger oss bra möjligheter till att bedriva högklassiga träningar.

Om jag säger söndag, 17:30, bra väder, fullsatt. Svarar du med 3 poäng då?

Haha! Vi ska göra allt vi kan och lite till för att ta 3 poäng. Det kan jag lova!