Nyheter

Fotbollsskolan dag 2 - Dansstopp, köttbullar och bokbuss

PUBLICERAD 9 AUGUSTI 2022

FOTBOLLSSKOLAN DAG 2 - DANSSTOPP, KÖTTBULLAR OCH BOKBUSS

Något rutinerade, aningens trötta sedan gårdagen, men laddade till tänderna inledde alla 505 deltagare dagen ute på planerna vid 9-snåret. Att inte A-lags spelarna inleder sina träningar med dansstopp var för tjejerna i F16 mycket märkligt och något de borde fundera över… Många autografer blev skrivna på tröjor, bollar och vattenflaskor, men frågan är om det inte borde vara tvärtom med signerandet då det kom oväntat många rapporter från barnen om segrar över herrarna.

Under lunchen sattes nytt rekord i köttbulle och en överslagsräkning konstaterade att drygt 5000 små bollar nu finns i barnens magar. De många kilona potatismos försvann också och fick till slut ersättas med pytt-i -panna! Kanske var detta också förklaringen till den något mätta stämningen som infann sig strax efter lunchrasten. Möjligen kan bok-bussens besök ha bidragit något också. Särskilt drag var det efter boken om Zlatan, skjut i mål, Marta!

Eftermiddagen präglades av matcher och straff-skjutning och de som deltagit i målvaktsskolan fick möjligheter att testa sina nya skills. Mycket jubel och armar i luften hördes och syntes, men en och annan böjd nacke noterades också.

Hos sjukvårdare Malin var dagen nästan lika intensiv som hos köksgänget och inte mindre än 5 myggbett, några av dem från tidigare sommardagar, fick hanteras med varsam hand. I övrigt märktes det att det nu är allvar på planerna då Malin också noterar följande (som tur är) ytliga skador:

Diverse knäskador: 4 st

Skador på fötter och fotleder: 3 st

Skadade handleder: 2 st

Skoskav: 10 st! (de skor som passade i juni är nu för små eller ersatta av nya, vi har full förståelse…)

Tåskav (fortfarande heeelt annat skav än skoskav): 1 st

Skav benskydd: 2 st

Näsblod: 5 st.

Malin meddelar också inför morgondagen att solen kommer att vara framme, så solskydd på huden och en skvätt saft i vattenflaskan för elektrolyterna är bra förberedelse för ännu en lyckad dag!

Ses imorgon!

//Alla vi på IFK!