Nyheter

Summering av dag 1 på Fotbollsskolan

PUBLICERAD 9 AUGUSTI 2022

SUMMERING AV DAG 1 PÅ FOTBOLLSSKOLAN

IFK Värnamos Fotbollsskola 2022 är igång!!

Hela 505 deltagare är anmälda, vilket är nytt rekord för fotbollsskolan och dagen inleddes med sedvanlig nervositet, spänning och förväntan! 47 ledare, 10 köksredor, 1 utvecklingschef, 1 sjukvårdare, 4 målvaktstränare och 1 Allsvenskt herrlag stod redo för att se till att dagen flöt på. Dessutom kom polisens hundförare under lunchen för att visa hur duktig schäfern Asterix har blivit.

Under förmiddagen lärde grupperna känna varandra och sina ledare lite bättre innan de värmde upp och satte igång med övningar. Efter en stadig portion pastagratäng var så alla redo för eftermiddagens matcher.

Det kommer i framtiden bli än svårare att göra mål på IFK Värnamo då hela 51 barn och unga har anmält sig till målvaktsträning under fotbollsskolan, därav indelning i två grupper. Många tips och trix lärdes ut av både ledare och spelare, men också en hel del selfies och autografer blev tagna. Och på tal om tagna så är nu Ljussevekas enda äppelträd tomt för äpplen då F15 smaskade i sig varenda ett!

Solen sken mellan regndropparna, men under parasollet mitt på plan hittar vi hela veckan en alltid strålande sjukvårdare Malin! Hon har inte varit sysslolös under dagen, men mest har hon haft användning av sin förmåga att plåstra om osannolikt små sår! Ett utdrag ur Malins dokumentation får summera dagen:

Omplåstrade gamla skador på knän: 2 st

Skoskav: 2 st

Tåskav (helt annat skav än skoskav…): 1 st

Skav efter benskydd: 1 st

Boll på huvud/arm/knä: 4 st

Skadat finger: 1 st

Sårskada: 2 st

Och en hel del utförande av den viktigaste behandlingen av dem alla: lyssna och uppmuntra!

Med vänlig hälsning

Alla oss på IFK!