Nyheter

Fotbollsskolan dag 4 - Lårkaka, Kajsa och foodtruck

PUBLICERAD 12 AUGUSTI 2022

FOTBOLLSSKOLAN DAG 4 - LÅRKAKA, KAJSA OCH FOODTRUCK

Förutom att stans frisörer verkade fått order om att spraya IFK:s färger i håret på barnen, så var de aningens släpande stegen från onsdagsmorgon som bortblåsta vid dagens uppstart! Nu lyste säkerhet och kämpaglöd i ögonen. Sista dagen på fotbollsskolan och matchspel stod på förmiddagens schema. Fulla av blandsaft och självförtroende efter att tidigare i veckan ha besegrat A-herrarna skulle nu motståndarna, oavsett ålder och erfarenhet få se på målfest! Kajsa Ko som gömde sig i buskaget för att hälsa på, darrade i klövarna av respekt. Idel jubel hördes intensivt över Ljusseveka och ledarnas arbete under veckan med att hantera förluster resulterade nu i klappar på ryggen till motståndarna i stället för böjda nackar. Men några autografer fick inte vinnarna skriva, där gick ändå gränsen…

Hamburgare hämtades i foodtrucken som stekte så oset låg tätt över Gröndalsleden och trots att det var beräknat en burgare per person gick hela lagret åt och därmed serverades hela 630 stycken! Vi är nu väl informerade om att nästa år ska burgarna väga 150 gr, inte fjuttiga 90. Kajsa Ko höll inte helt med, men hälsade på alla barnen under lunchen innan ett efterlängtat besök av våra damspelare från England, Meghan, Flo och Marieke som i sällskap av Kapten Julia också kunde ge lite speltips och signera bollar. Idag dök också Francis de Vries upp, vilket var lycka för många som har honom som skärmsläckare!

Efter lunchen hade temperaturen även utanför foodtrucken blivit riktigt hög och i stället för ögonen var det nu många kinder som glödde. De sista skälvande timmarna ägnades åt lekar som i princip samtliga innehöll någon form för blötläggning av kompis eller ledare. När lastbilen med Piggelin tutande rullade in på gården hördes ett lyckligt jubel runt om! Nästa år ska även Piggelinen väga minst 150 gr, möjligen ännu mer.

Hos sjukvårdare Malin dök idag helt nya åkommor upp! Den där glöden orsakade ett antal lårkakor och ett par getingar utan fotbollsintresse hade tagit sig till planerna. Det skulle också kunna märkas ett ökat söktryck till att bli ambulanssköterska i den här generationen då Malin fick måååånga frågor om sitt riktiga jobb! Där kommer nu fortsättningsvis Malin att briljera i att linda kroppsdelar då hon bara denna vecka lindat hela 85 meter på diverse ställen! Så sammanfattningsvis:

Getingstick: 2 st

Myggbett nya och några numera klassade som vintage: 13 st

Fotledssmärta: 3 st

Skoskav: 1

Tåskav: 0!!

Huvudvärk: 3 st (värmen tar ut sin rätt…)

Lårkakor: 5 st

Det har varit en fantastisk vecka för alla oss som fått förmånen att jobba med fotboll tillsammans med era barn! Stort tack för att vi har fått låna dem! Men också stort tack till alla ledare som tagit hand om alla barn och ungdomar samt alla som jobbat runt själva planerna! Vilket lagarbete!! Det här gör vi om!

Tack!

(Och kvarglömtlådan står utanför IFK-gården hela fredagen!)

//Alla vi i IFK Värnamo