Nyheter

Philip tar tempen med Kim inför söndagens match mot AIK

PUBLICERAD 13 AUGUSTI 2022

PHILIP TAR TEMPEN MED KIM INFÖR SÖNDAGENS MATCH MOT AIK

Hej Kim! Hur är läget med vår favorittränare en dag som denna?

Mycket bra! Vi kommer ifrån en fantastisk period och har en otroligt bra trupp med väldigt många bra spelare som gör det svårt för IFK Värnamos huvudtränare att ta ut truppen. Men det är precis så jag vill ha det!

Hur mår IFK Värnamos herrlag efter 17 spelade matcher i Allsvenskan 2022?

Jo men lite som vi pratat om tidigare så känner vi att vi hela tiden blir bättre och det gäller alla i föreningen inom alla områden. Jag tycker att vår trupp har blivit ännu bättre och att vi också fått in rätt spelartyper. Enes och sportgruppen har gjort ett fantastiskt arbete på den fronten. Samtidigt känner vi som grupp att vi hela tiden utvecklas och tar steg i rätt riktning. Vi har gjort bra matcher i både U21 och A-lag under den senaste perioden och det känns som att vi hela tiden växer, vilket är väldigt roligt!

Vi spolar tillbaka bandet till i söndags. 0–0 mot serieledande Djurgårdens IF. Hur ser du på matchen?

Första 60 minuterna är kanske bland det bästa vi presterat Det är klart att vi har gjort det bra hemma mot Malmö och mot Hammarby över 2 matcher… Men vi mötte ett serieledande Djurgården som hade 9 raka vinster och att vi då gör en så bra prestation även spelmässigt känns väldigt stort faktiskt.

Att styra matchen, jag tror vi hade 3-1 i avslut i målzon, vi hade bollinnehavet, vi vann bollen flera gånger på offensiva planhalva än vad de gjorde. Jag tror vi vann varenda statistisk parameter förutom målen, under de inledande 60 minuterna. Sen är de klart att sista 25 minuterna får de press på oss, vilket är naturligt när de leder serien och kommer med de självförtroende de har. De trycker ner oss och hade ett par möjligheter att göra 0-1. Men jag är grymt stolt över spelarna och över hela föreningen, hur alla jobbar för att de ska bli så bra som möjligt!

Idag (lördag) reser vi till nationalarenan för att imorgon ta oss an AIK på Friends Arena. Hur går dina tankar inför söndagens match?

Inför varje match gör vi vissa justeringar som vi tror ska bli viktiga för att (nördigt sagt) skapa överlägen inom de områden vi behöver vara överlägsna i, för att spela den fotboll vi vill spela. Samma sak gäller mot AIK, de har använt sig av två olika system under den senaste tiden vilket gör att vi behöver precis som alltid behöver vara vakna för att kunna justera inom vårt egna spel och taktik, beroende på hur de gör. Vi är som alltid förbereda på olika scenarion och därför är det fantastiskt roligt att jobba med dessa spelare som vi har i truppen, för de ser detta som något positivt och tar alltid an sig utmaningen på bästa sätt.

Men jag tror det blir väldigt viktigt att vi imorgon är bra med bollen och då behöver vi också vara förberedda på hur de tar sig an oss. Förhoppningsvis styr vi större delar av matchen, antingen genom att ha ett högt presspel eller ha bollen själva och genom det skapa målchanser.

Det blev uddamålsförlust med 2–3 senast mot AIK trots en spelmässigt bra insats. Hur revanschsugna är ni inför söndagens drabbning?

Ehh, jag har nästan glömt bort den matchen. Jag har varit så glad över den senaste perioden vi haft men nu när du nämner det blir jag förbannad, så det var ju schysst av dig inför 5 timmar i bussen… haha! Nä men det är klart att vi är hur taggade som helst på att bygga vidare på de senaste prestationerna. Samtidigt känns det häftigt att vara en del av ett Värnamo som åker upp till AIK på bortaplan inför 25-30 tusen, där vi känner att vi har en mycket bra chans att ta poäng, för att vi är ett bra fotbollslag och att vi ska styra matchen så mycket som möjligt. Det känns häftigt!

Då syns vi på nationalarenan på söndag!

Det gör vi!