Nyheter

Philip tar tempen med Kim inför söndagens match mot Elfsborg

PUBLICERAD 20 AUGUSTI 2022

PHILIP TAR TEMPEN MED KIM INFÖR SÖNDAGENS MATCH MOT ELFSBORG

Hej Kim! Hur är läget?

Mycket bra, som vanligt!

Dubbla mål av Antonsson och en poäng i bagaget efter matchen mot AIK senast. Berätta hur du upplevde matchen?

Jag tycker vi börjar matchen väldigt bra. Fram till målet styrde vi matchen med vårt passningsspel samtidigt som vi var väldigt modiga i våra beslut.

När vi sedan gör 0-1 blir vi lite fega i vårt spel samtidigt som AIK får lite panik och börjar kliva fram med sitt lag och vi blir då lite låga och tillbakatryckta. Sedan kvitterar dem väl egentligen på första halvlekens sista spark.

Vi samlas i halvtid och pratar mycket om att studsa tillbaka och spela så som vi startade matchen. Jag tycker sedan att vi kommer ut och under den första kvarten av andra halvlek är väldigt mycket bättre än AIK. De har svårt att få tag i bollen samtidigt som vi kontrollerar matchen och är bra på att vinna tillbaka bollen när vi väl tappar den.

När jag kollar på matchen i repris tycker jag att vi är ganska överlägsna i den kvarten. Sedan gör de sina byten samtidigt som vi gör 1-2 och därefter känner jag att vi faller tillbaka lite samtidigt som AIK trycker på för ett kvitteringsmål. De skapar inte så jättemycket målchanser men skapar ändå ett form av tryck på oss och får sedan dit 2-2 efter en bra sekvens av deras spelare.

Men vi får med oss en pinne som känns bra och vi bygger vidare därifrån!

Tre raka matcher utan förlust nu och 6 poäng ner till kvalplatsen efter 18 spelade omgångar. Blåser det åt rätt håll nu?

Det blåser väl alltid åt rätt håll? Så länge man jobbar men de bitarna jag brukar prata om. Vi försöker hålla fokus på att tävla mot oss själva ganska mycket, att göra bättre resultat på hösten än på våren och vi har också delat upp säsongen i etapper.

Vi tycker att vi spelmässigt varit väldigt bra under hela säsongen även om vi har haft vissa matcher där vi inte kommit upp i den nivå vi vill. Men generellt tycker jag att vi har visat upp ett väldigt positivt spel och spelarna fortsätter att ta steg framåt och ge allt på träningarna för att hela tiden bli bättre.

Det känns definitivt som att det blåser positiva vindar samtidigt vet vi att i den här branschen kan det vända fort och sex poäng kan gå väldigt fort att hämta in. Men det handlar om att fortsätta jobba och fortsätta vilja bli bättre, vilket jag tycker den här gruppen är otroligt bra på!

På söndag gästar IF Elfsborg Finnvedsvallen och det väntas återigen bli bra med publik på arenan. Elfsborg har nu nio raka tävlingsmatcher utan vinst och endast en vinst på ”riktigt” gräs i år. Hur ser du på Elfsborg som motståndare och vad tror du om våra chanser på söndag?

Elfsborg har ju varit med och slagits om guldet under de två senaste säsongerna egentligen. De såg väldigt starka ut förra året och jag trodde faktiskt då att de skulle ta hem serien.

De har haft förväntningar på sig att fortsätta slåss där uppe i toppen men har väl inte lyckats lika bra som tidigare säsonger. Jag tycker att de framför allt i början av säsongen visade upp ett spel som borde lett till fler poäng för deras del.

Det är ett bra lag vi möter som har tagit stora steg under de senaste åren och som kanske har presterat bättre än vad tabellen visar. Men precis som vanligt på hemmaplan så ser vi inte det som någon omöjlighet att vinna den här fotbollsmatchen utan varje gång vi kliver in på Finnvedsvallen har vi visat att vi har stor chans mot alla lag!

Slutligen, Victor Larsson klev av i matchminut 22 senast mot AIK. Kan du berätta vad status är på honom?

Status är att det är en stukning som inte var allvarligare än vad vi först trodde. Men det kommer hålla honom borta ett tag men inte allt för länge.

Då laddar vi inför ytterligare en publikfest på Finnvedsvallen!

Det gör vi!