Nyheter

Philip tar tempen på Kim inför lördagens match mot BK Häcken

PUBLICERAD 26 AUGUSTI 2022

PHILIP TAR TEMPEN PÅ KIM INFÖR LÖRDAGENS MATCH MOT BK HÄCKEN

Hej Kim! Hur mår vår huvudtränare efter 19 spelade omgångar i Allsvenskan 2022?

Mycket bra, precis som vanligt!

Det blev delad pott senast efter 1–1 hemma mot IF Elfsborg och vi har nu 4 raka matcher utan förlust. Vad är din analys av matchen i söndags?

I söndags var vi ganska besvikna över vår insats. Jag tycker inte riktigt vi var där och vi hade inte den energi som vi brukar ha samtidigt som vi var lite fega i vår ”approach” till att spela fotboll. Dessutom var vi väldigt passiva i vårt försvarsspel.

Det är en match som vi inte alls är nöjda med och vi känner att förutom resultatet så finns det inte så mycket att ta med sig därifrån.

Nu handlar det om att studsa upp igen och att få fram en större energi och hitta tillbaka till vårt framåtlutande spel.

Till helgen åker ni till Göteborg för att ta er an serieledande BK Häcken. Häcken som endast har en förlust på sina 16 senaste matcher i Allsvenskan. Hur ser du på lördagens utmaning?

Häcken har ett skickligt lag och har dessutom varvat in ett par spelare här under sommarfönstret. Jag tycker att när det kommer till passningsspel, finess och andra bitar runt straffområdet så är de bäst i serien. Man får säga att de är otroligt vassa och har många duktiga ”en mot en” spelare i sin trupp. Dessutom har de varit väldigt framåtlutande i sitt sätt att spela fotboll och vågar gå upp högt i sitt försvarsspel.

Det här blir en match där det finns lite olika vägar att gå. Antingen så väljer man att vara låga och kompakta eller så tar man på sig boxningshandskarna och går ut och kör. Då ser vi hellre att vi kör på alternativ nummer två, där vi är framåtlutande och spelar vårt spel!

Redan tre dagar efter matchen mot BK Häcken åker ni tillbaka till Göteborg för att ta er an GAIS borta i Svenska Cupen. Hur ser du på lottningen och mötet mot GAIS?

Det blir en period där vi spelar fyra matcher på 15 dagar, där vi möter Häcken borta, GAIS i cupen borta, Helsingborg hemma och Sirius borta. Det blir en väldigt viktig period för oss och vi möter två lag som ligger relativt nära oss i tabellen. Samtidigt som vi möter serieledarna och GAIS som gör det väldigt bra i division 1.

Det blir en tuff men också rolig period med fyra väldigt viktiga matcher där vi vill klättra i tabellen i Allsvenskan och säkra vår plats i Svenska Cupen inför våren 2023.

Slutligen, en helt annan fråga. Hur tycker du samarbetet med assisterande tränare David Selini fungerar?

Haha! David är jättebra… David är faktiskt fantastiskt bra! Ett av mina absolut bästa beslut var att jag fick David hit till IFK Värnamo. Han underlättar precis allting och lägger ner hela sin själ och all sin tid för att försöka göra IFK Värnamo till ett bättre fotbollslag. Jag skulle säga att David är ett av IFK Värnamos bästa nyförvärv inför den här säsongen.

Då säger jag lycka till mot både BK Häcken och GAIS så hörs vi nästa vecka!

Tack så mycket, det gör vi!