Nyheter

Philip tar tempen på Kim inför matchen mot Helsingborgs IF

PUBLICERAD 3 SEPTEMBER 2022

PHILIP TAR TEMPEN PÅ KIM INFÖR MATCHEN MOT HELSINGBORGS IF

Hej Kim! Vi går in i september månad och min första fråga till dig är. Hur är läget?

Det är fint, läget är bra! Vi har resultatmässigt haft en tuffare vecka, vilket man har biland. Men spelarna har svarat upp bra på träningen och vi kämpar vidare för att bli bättre och på så sätt vinna fler fotbollsmatcher.

Efter 4 raka matcher utan förlust åkte vi på en smäll borta mot serieledande BK Häcken. Hur upplevde du matchen på Hisingen?

Jag upplevde den som att Häcken kom ut och första 10–15 minuterna skapade en himla massa målchanser på oss och borde kanske gjort ett eller två mål.

Därefter har vi en ganska bra period och jag tycker det är en match som står och väger lite. Där tycker jag att vi gör väldigt mycket bra saker men får tyvärr ett tungt mål mot oss precis innan halvlek. Jag tycker sedan att vi startar andra halvlek ganska bra också och även om man aldrig är nöjd över att förlora med 4–1 tycker jag att vi under långa stunder gör ganska mycket bra saker denna matchen.

Det blev även en tung förlust borta mot GAIS i Svenska Cupen. Hur ser du på cupmatchen?

Ah den var värre såklart… Det var tufft. Vi möter ett lag som vunnit under hela året och leder division 1. Vi visste att det skulle bli en tuff utmaning men sett till matchen så har de knappt något skott på mål förutom Michael Kargbos möjlighet. Jag tycker vi helt klart skapar fler målchanser än vad de gör under 90 minuter, även om vi inte är jätteskarpa i våra avslut.

När vi väl tar ledningen känner vi att vi till slut var på väg att ha en bra dag på jobbet, men när de sedan får sin hörna och lyckas trycka in 1–1 och tar det vidare till förlängning får vi säga att vi helt enkelt inte var bra nog i denna match. Det var väldigt tråkigt och vi är otroligt besvikna…

På måndag spelas en otroligt viktig match på Finnvedsvallen då vi tar emot Helsingborgs IF. Då det är vår årliga ”enkrona match” bjuds det på fri entré av våra sponsorer och nalkas därför publikfest. Hur ser du på matchen och vad tror du blir viktigt för att vi ska stå som segrare vid slutsignal?

Dels har vi varit väldigt starka på hemmaplan och det har varit svårt att besegra oss här på Finnvedsvallen även om vi kanske hade hoppats på fler vinster här hemma.

Vi vet att vi har ett bra utgångsläge i jämförelse mot Helsingborg om vi ser till poäng. Det kommer bli en riktig finalmatch och precis som du säger en otroligt viktig match sett till tabellen. Samtidigt tror jag det också blir viktigt att vi inte går in i fällan att ”inte våga spela fotboll” utan att vi fortsätter vara det lag vi vill vara. Men jag tror det blir viktigt att vi förstår matchens dignitet och vikten av den men ändå kunna släppa ner axlarna och våga spela den fotboll som har satt oss i en väldigt bra situation.

Då laddar vi upp batterierna under helgen och siktar på 3 poäng hemma mot Helsingborg på måndag!

Det gör vi! Trevlig helg!

Finnvedsvallen måndag 5 september 19:00

Välkomna till Finnvedsvallen!