Philip tar tempen på Kim inför lördagens match mot IK Sirius

PUBLICERAD 9 SEPTEMBER 2022

PHILIP TAR TEMPEN PÅ KIM INFÖR LÖRDAGENS MATCH MOT IK SIRIUS

Hej Kim! Efter måndagens 3 – 2 seger mot Helsingborgs IF förutsätter jag att läget är suveränt?

Ah det är det! Vi mår bra, hela laget och staben. Måendet blir ofta kopplat till resultaten i fotboll men det har varit en fin vecka!

Innan vi går igenom matchen, berätta om känslorna när Antonsson återigen knoppar in segermålet i den sista matchminuten.

Oj, det är svårt att sätta ord på… Jag tror alla kände någon form av eufori! Det är så mycket känslor och det går så snabbt, från 0 – 100 på ett sätt som nästan bara går att uppleva inom idrott. Det var en väldigt fin stund…

Om vi tittar på matchen som helhet, vad är din analys av matchen?

Jag har sett på matchen ett par gånger och när man ser matchen igen utan känslorna kan man ägna sig mer åt spelet och det taktiska. Där tycker jag vi är ganska klart bättre än Helsingborg i 70 – 75 minuter. Vår första halvlek är riktigt bra och jag tycker att vi leder rättvist i halvtid.

När vi kommer ut i andra halvlek tycker jag att vi är bättre än dem och att vi är det laget som styr spelet samt skapar flest chanser. Sen har Helsingborg en 10-minutersperiod som är deras bästa period i matchen där de skapar otroligt mycket målchanser. Men vi lyckas reda ut den stormen och sen lyckas vi göra 3–2 på hörnan i sista minuten.

Sett till hela matchen tycker jag vi är bra, sen är det klart att hade de fått in 2–3 hade det varit tufft att vinna matchen.

Segern mot Helsingborgs IF innebär att vi går om Varbergs Bois i tabellen samtidigt köper vi oss lite mark ner till den negativa kvalplatsen. Kommer vi fortsätta försöka hålla avståndet ner till Degerfors eller tittar vi uppåt i tabellen?

När vi startade upp den här hösten pratade vi om att verkligen tävla mot oss själva. Vi har delat upp den här höstsäsongen i 3 olika delar med 5 matcher i varje del, där har vi tittat på resultaten från våren för att på så sätt försöka tävla mot oss själva och vara bättre under hösten. Ett av våra ledord den här säsongen är att vi hela tiden ska bli bättre ju längre säsongen går och att vi hela tiden tävlar mot oss själva. Gör vi det har vi en tro på att vi spelar Allsvenskan även 2023.

Ni är nu på väg upp till Uppsala för att ta er an IK Sirius på Studenternas IP. En match som slutade 0 – 0 här hemma på Finnvedsvallen trots stort spelmässigt övertag från vår sida. Hur ser du matchen mot Sirius och vad tror du blir viktigt för att vi ska fortsätta plocka poäng?

Siriusmatchen var en av våra ”tidigt” bästa matcher. När vi mötte Sirius hemma på Finnvedsvallen tycker jag att vi gjorde en väldigt bra match och jag minns att vi var väldigt besvikna efter matchen över att vi inte vann.

Nu är Sirius ett annorlunda lag på sin hemmaplan där de är väldigt duktiga och jag tror att det här blir en match mellan två lag som vill spela en liknande fotboll, där båda vill styra matchen.

Det kommer bli en kamp i hur bra vi kan spela med vårt höga försvarsspel för att därifrån skapa målchanser men också i hur skickliga vi kan vara i vårt egna bollinnehav.

Jag ser det som en spännande match att se på och en väldigt spännande match att spela. Precis som du säger så är det en väldigt bra möjlighet för oss att fortsätta ta poäng!

Då önskar jag er lycka till så håller vi tummarna för ytterligare 3 poäng på lördag.