Nyheter

Äntligen ett långt Nyhetsbrev från IFK

PUBLICERAD 16 SEPTEMBER 2022

ÄNTLIGEN ETT LÅNGT NYHETSBREV FRÅN IFK

Det blir ett rekordlångt Nyhetsbrev den här gången, dels för att det var länge sedan vi hann skriva ett nyhetsbrev, dels för att det händer mycket intressant just nu. Trevlig läsning!

SLUT UPP PÅ LÖRDAG NÄR VI MÖTER VARBERGS BOIS PÅ VALLEN!

Nu är 22 omgångar av 30 spelade i Allsvenskan och på de senaste matcherna mot Sirius och Helsingborg har vi fått med oss sex härliga poäng, vilket stärker självförtroendet och gör att vi har ett bra läge inför slutspurten av säsongen.

Närmast väntar en mycket viktig match mot Varbergs BoIS på lördag hemma på Finnvedsvallen. Varberg har en poäng mindre än oss så vi hoppas på att kunna öka avståndet till dem ytterligare. Ta med alla du känner och heja fram killarna! Boka biljett här. Spelare och ledare går in gratis vid uppvisande av medlemskort.

Glöm inte ladda ner appen IFK Värnamo Live så är du uppdaterad med det senaste. Du kan även se klipp från matcherna i appen och Highlights i nutid om du har Highlights plus. Du hittar appen på App Store om du har Iphone eller på Google Play om du har Android.

Genom appen och fotbollskontot kan du även logga in på Finnvedsvallens wifi @fotboll när du är på plats vilket underlättar swishbetalningar och ger bra information om matcherna.

NU ÄR DET DAMERNAS TUR TILL GRATISMATCH

Efter herrarnas lyckade gratismatch mot Helsingborg är det nu damernas tur. Damerna tågar på i division 1 Mellersta Götaland och efter att ha vunnit sju raka matcher ligger vi nu på en andraplats efter BK Häcken.

Nu återstår fyra matcher i serien och nästa hemmamatch söndagen den 25 september mot Husqvarna FF, som ligger på tredje plats, blir riktigt viktig. Då bjuder vi på fritt inträde och familjetema. Bland annat delar vi ut 100 st gratis Allsvenska replica bollar till barnen, Kajsa Ko kör godisregn, dagliga verksamheten Takkten kör sin IFK-låt och vi hoppas på en stor vinst i Halva Potten.

Glöm inte att spara lite plats i magen då Michael grillar hamburgare och till efterrätt kan du köpa Lisas nygräddade våfflor.

Boka in den 25 september kl 15.00 och säg till alla du känner så hejar vi fram damerna till en viktig seger i toppmötet. Varmt välkomna!

FOTBOLLSSKOLAN LOCKADE REKORDMÅNGA BARN I ÅR

Vecka 32 gick IFK Värnamos Fotbollsskola, den 36:e i ordningen av stapeln. I år var det rekordmånga deltagare, ca 500 barn och ungdomar som hittade till Ljusseveka, Tinas Ö och konstgräsplanen.

Förutom att våra A-lagsspelare skrev autografer under veckan så det rök om det, så fick vi även besök av Polisen med polishundar, Räddningstjänsten, Bokbussen och Kajsa Ko.

Ett stort tack till alla deltagare, ledare och volontärer som gjort Fotbollsskolan 2022 till ett härligt minne! Nästa år hoppas vi på att slå nytt rekord!

FUNKIS MED CRESPO

Tre tisdagar i rad har IFK tillsammans med Crespo Kamara från kommunen anordnat träningar för ett glatt gäng personer med olika funktionsvariationer.

Det är tack vare Charlotta från Strömgården och Eva från Skogslyckan, som både har marknadsfört Funkis och sett till att de som vill kan ta sig till träningarna, som har gjort att det har blivit så bra uppslutning, cirka 15-16 deltagare varje gång. Bra jobbat! Träningarna avslutas alltid med en go fika på IFK-gården.

IMG_0420_low.jpg

NATTFOTBOLL NU ÄVEN I RYDAHOLM

Ni har kanske redan hört talas om Nattfotbollen som IFK anordnar. Den äger rum varannan fredag kväll kl 22.00-24.00 och vänder sig till ungdomar i åldern 13-18 år. Syftet med projektet är att skapa samhörighet, bidra till ökad integration och hjälpa ungdomar med vuxna förebilder.

För två veckor sedan startade vi även upp Nattfotboll i Rydaholm och Sefika Muratovic lyckades locka 45 ungdomar redan till premiärkvällen. Bra jobbat Sefika och fortsatt lycka till med detta viktiga arbete!

GÅFOTBOLL FÖR 60 PLUS - OMÅTTLIGT POPULÄRT

Har du en gång provat på Gåfotboll så är du fast. Varje torsdag kl 10.00 träffas ett gäng glada 60 plussare på Ljusseveka konstgräsplan. Där väntar uppvärmning och sedan matchspel men kom ihåg, det gäller att gå, inte springa, för då får du frispark emot dig.

Efter träningen är det obligatoriskt med fika, på vinterhalvåret på IFK-gården och på sommarhalvåret ute i det gröna.

Är du 60 plus så är det ett måste att prova på. Du kommer inte ångra dig!

RÖSTA PÅ IFK VÄRNAMO I HEMMAKLUBBEN - MER PENGAR TILL FÖRENINGEN!

Ju fler som röstar på IFK Värnamo i Hemmaklubben desto större del får vi av den summa som Unibet fördelar mellan klubbarna. Nu ligger vi på en 24:e plats som innebär 325 000 kr men bara några röster krävs för att vi ska komma upp på en 22:a plats som innebär 375 000 kr.

Det enda du behöver göra är att skapa ett konto på Unibet (utan kostnad) och sedan välja IFK Värnamo som Hemmaklubb. Rösta här. Tack!

Vill du rösta men är osäker på hur du gör, är du varmt välkommen till oss på IFK-gården så hjälper vi till. Spel är för dig över 18 år. Kom ihåg att spela ansvarsfullt. www.stodlinjen.se www.spelpaus.se

Till sist hoppas jag att vi ses på Finnvedsvallen på lördag när vi möter Varberg och på damernas match mot Husqvarna den 25 september.

Varmt välkomna!

Hälsningar

Christian Ahlander, Klubbchef