Nyheter

Philip tar tempen på Kim inför morgondagens match mot Varbergs BoIS

PUBLICERAD 16 SEPTEMBER 2022

PHILIP TAR TEMPEN PÅ KIM INFÖR MORGONDAGENS MATCH MOT VARBERGS BOIS

Tjena Kim! Hur mår vi inför den sista omgången innan landslagsuppehållet?

Hallå! Vi mår väldigt bra, det känns bra att vi snart ska ge spelarna några få dagars ledigt. Vi har fått med oss bra resultat under den senaste perioden och det gör såklart att vi mår prima, även om vi känner att vi spelmässigt inte har presterat som vi vill.

Vi följde upp 3–2 vinsten mot Helsingborgs IF med ytterligare en 3–2 vinst. Ta oss igenom matchen mot IK Sirius i lördags.

Vi åkte upp till Uppsala med förhoppningen om att vi skulle vara spelförande och spela högt med vårt försvarsspel så som vi alltid vill göra. Jag tycker att vi i början av matchen har svårt att komma åt dem med vårt press-spel och vi tvingas därför göra en del justeringar. Dessutom har vi också det tufft i vår speluppbyggnad så vi är inte särskilt nöjda med inledningen av matchen. Sen lyckas vi trots allt göra två väldigt vackra mål, där det första kommer från en hörna där vi fram till hörnan har ett fantastiskt anfall. Det var lite tudelade känslor när vi spelmässigt inte alls presterar som vi vill men ändå åker hem som segrare.

Ett av sommarens nyförvärv Ajdin Zeljkovic fick äntligen göra sitt första mål för IFK Värnamo. Hur ser du på Ajdins tid här hos oss i IFK Värnamo?

Ajdin har kommit in väldigt bra! Det är en bra spelare att arbeta med och han är väldigt duktig inom många områden. Framför allt är han en skicklig avslutare vilket vi fick se mot Sirius och det är en spetsegenskap jag känner att vi lite saknat i tidigare matcher. Jag tror alla är väldigt nöjda med honom, både spelare och ledare. Jag ser fram emot att få fortsätta jobba med honom och jag tror även att det finns ännu mer kvalité i honom som vi ska se till att få ut!

Nu på lördag tar vi emot Varbergs Bois på Finnvedsvallen. Det blir den sista matchen innan landslagsuppehållet. Hur går dina tankar inför lördagens drabbning? Blir det ytterligare än 3–2 seger?

Ja det hade man ju tagit alla dagar i veckan hehe. Nä men Varberg är bra. Spelmässigt gjorde vi en av våra bästa ”halvlekar borta mot Varberg tidigare i år och vi känner att vi har en bra chans att plocka ytterligare 3 poäng nu på lördag. Samtidigt har de presterat bra och fått med sig lite resultat på slutet. Varberg har varierat sin formation väldigt mycket i år och vill ofta pressa sina motståndare aggressivt och högt. Vi får se upp med fasta situation i form av inkast, frisparkar och hörnor, där är de väldigt vassa. Men det känns som en jämn match på förhand där vi har bra möjligheter att få med oss poäng inför uppehållet.

Då säger jag lycka till på lördag! Vi håller tummarna för ytterligare en 3 poängare?

Tack så mycket! Det gör vi!

IFK Värnamo – Varbergs Bois

Finnvedsvallen, lördag 17 september 17:30

Välkomna!