Nyheter

Hög tid att anmäla sig till prova på-träningen för NIU-Fotboll den 7 oktober

PUBLICERAD 28 SEPTEMBER 2022

NU NÄRMAR SIG PROVA PÅ-TRÄNINGEN FÖR NIU-FOTBOLL I VÄRNAMO DEN 7 OKTOBER

Om du inte har anmält dig till provträningen ännu och tycker att fotboll är det roligaste som finns och att du vill satsa på idrotten, då är det dags nu. Finnvedens gymnasium tillsammans med IFK Värnamo bedriver NIU-Utbildning i fotboll.

Vad är NIU?

Nationella idrottsutbildningar vänder sig till elever som är talangfulla i sin idrott och är beredda på att göra en seriös satsning på såväl sin idrott som skolan. I första hand är siktet inställt på nationell elit.

Finnvedens gymnasium tar in 18 NIU-elever i varje årskurs. Läs gärna mer på vår hemsida www.figy.se och klicka dig vidare till program, programprofiler och NIU. Där finns utöver information även anmälnings- och ansökningsblanketter och kontaktuppgifter.

På hemsidan finns även information om gymnasieprogrammen som erbjuder NIU.

Antagningsprocessen:

• I år kommer vi att anordna en prova på- träning 7 oktober, dit alla som vill är välkomna. Anmälningen till prova på- träningen görs digitalt på hemsidan.

• Uttagningsträningens datum är inte bestämt ännu. Mer info kommer.

• 1 december är sista datumet då ansökan ska vara inskickad.

• I slutet av januari får spelaren senast besked om hen är antagen på NIU i Värnamo.

Viktiga datum i höst

• Anmäl dig på hemsidan till prova på- träning 7 oktober (sista anmälningsdag 29 september). Beroende på hur många som anmäler sig, så kommer det att anordnas två olika träningstider. Allt för att undvika alltför stora samlingar. Mer info får du efter att du har anmält dig.

• Till uttagningsträning blir ca 30 spelare kallade. Datum är ej bestämt.

• När du har bestämt dig för att ansöka om en plats på NIU-utbildningen, då gör du det på hemsidan senast 1 december. Det går att göra en ansökan redan idag.

Vi skiljer på prova på- och uttagningsträning.

Vad är ”prova på”?

  • Då har du möjlighet att vara med en dag på fotbollsgymnasiet och få träffa instruktörerna. Detta är en bra chans att visa upp dina fotbollskunskaper.

Vad är uttagningsträning?

  • Uttagningsträningen är en provträning då du tränar och spelar match tillsammans med andra spelare som också har blivit kallade.

När uttagningsträningen är avklarad och ansökan är inskickad, då kommer 18 spelare att väljas ut att ingå i NIU- gruppen 2021. Informationen om du blir uttagen får du senast i slutet av januari.

Mer information om utbildningen och länkar till anmälan och ansökan finns på hemsidan, www.figy.se

Klicka dig fram via Våra program, Nationell idrottsutbildning och klicka på bilden eller rubriken. Där finns information, anmälningslänken och länken till NIU-ansökan.

Välkommen!

Johan Arvidsson

NIU- koordinator och kontaktman, johan.arvidsson.herrmann@edu.varnamo.se