Nyheter

Philip tar tempen på Kim inför måndagens match mot Mjällby

PUBLICERAD 2 OKTOBER 2022

PHILIP TAR TEMPEN PÅ KIM INFÖR MÅNDAGENS MATCH MOT MJÄLLBY

Tjena Kim! Efter ett par veckors uppehåll är det äntligen dags för Allsvensk fotboll på Finnvedsvallen igen! Hur har landslagsuppehållet varit för dig, har du varit ”ledig”?

Vi hade faktiskt bara 3 dagar ledigt vilket dock var den längsta ledigheten på länge, men det var skönt för spelarna och oss i tränarstaben. Sen har vi tränat på tufft och väldigt intensivt under den här veckan. Det känns som att vi är i ett bra stim och vi ser verkligen fram emot att få börja spela matcher igen.

Det var ett tag sedan nu men strax innan uppehållet lyckades vi slå Varbergs Bois med 1–0 efter att Marcus Antonsson åter igen dunkat in segermålet. Hur minns du matchen mot Varberg?

Som vanligt när man möter Varberg… Det blir en match med mycket avbrott, allting tar lång tid och de flyttar fram många spelare på fasta situationer. Inget vidare spel egentligen utan väldigt mycket ”kamp”. Men jag tycker vi står upp bra och jag är nöjd med hur våra spelare hanterade den matchbild som blev. Jag är fantastiskt glad över att vi vinner matchen, vilket jag faktiskt tycker vi gör rättvist.

Marcus Antonsson blev nyligen tilldelad månadens spelare i Allsvenskan. Vad tycker du om Marcus säsong så här långt? Får han godkänt?

Det är klart att Marcus har betytt massor för oss och han har gjort en fantastisk säsong både för laget men också såklart i sin personliga målnotering, vilket är väldigt imponerande.

Det är en härlig grupp att jobba med och vi har gjort fantastiska resultat och där är Marcus såklart högt bidragande med sitt ledarskap men också med sina fotbollskvaliteter.

Nu på måndag tar vi emot Mjällby AIF på Finnvedsvallen. Mjällby ligger i nuläget på 9e plats och vi på 10e. Hur ser du på matchen och våra chanser till ytterligare 3 poäng?

Det ska bli roligt att få möta Mjällby! Jag minns matchen från i våras där vi gjorde en bra match och åkte snöpligt på ett sent kvitteringsmål. Det känns som att vi varit starka på slutet och som jag tidigare nämnt pratar vi om att hela tiden utvecklas och bli bättre, vilket jag tycker vi blir. Hemma på Finnvedsvallen vet vi att vi alltid går för att vinna alla fotbollsmatcher och det kommer vi även att göra på måndag, så jag ser verkligen fram emot att gå ut och spela den här fotbollsmatchen och jag tror även att vi har bra chans att vinna den.

Låter bra. Då går vi för fjärde raka segern på måndag!

Det gör vi!

IFK Värnamo – Mjällby AIF, Finnvedsvallen, måndag 3 oktober 19:00

Välkomna!