Nyheter

Philip tar tempen på Kim inför söndagens match mot Malmö

PUBLICERAD 8 OKTOBER 2022

PHILIP TAR TEMPEN PÅ KIM INFÖR SÖNDAGENS MATCH MOT MALMÖ FF

Hej Kim! Hur mår vår huvudtränare efter fyra raka segrar i Allsvenskan 2022?

Alldeles strålande, tackar som frågar!

Måndagens match hemma mot Mjällby slutade med vinst efter att en Mjällbyförsvarare nickat bollen i egen bur i den 89e matchminuten. Hur skönt var det med ytterligare 3 poäng och hur ser du på er prestation i måndags?

Väldigt skönt såklart. Jag tycker att vår prestation under de första 15 minuterna var väldigt bra. Under den perioden gjorde de dessvärre mål vilket kändes lite surt.

Vi har sedan en period fram till halvtid som inte är lika bra och vi har lite problem med vårt försvarsspel, där har Mjällby chanser på ytterligare något mål. I den 43 matchminuten får vi till en omställning efter bollvinst och där gör Marcus 1-1.

I andra halvlek tycker jag att vi är klart bättre än Mjällby och förtjänar alla tre poängen även om det är små marginaler som avgör när William Kenndal slår bollen mot Antonsson som Moros Garcia tvingas nicka in i eget mål. Men jag tycker vi vinner rättvist.

Vi toppar ”höstallsvenskan” samtidigt som det nu är 14 poäng ner till Helsingborg på nedflyttningsplatsen och 10 poäng till Degerfors på negativt kval. Vågar vi börja räkna med allsvenskt spel även under 2023 och vad har ni för målsättning i truppen om vi tittar till tabellplacering?

Målsättning i truppen har egentligen varit densamma hela tiden, att vi pratar hela tiden om att bli bättre och att tävla mot oss själva. Detta kommer vi givetvis fortsätta med vart vi än ligger i tabellen. Vanligtvis brukar 31 poäng räcka för att få spela Allsvenskan nästa år men Degerfors och lagen bakom oss har sett väldigt bra ut under den senaste perioden så vi kan inte räkna hem något ännu.

Oavsett så känner jag att vi har väldigt mycket kvar att spela för och bevisa för oss själva i just den strävan om att hela tiden blir bättre och stå på bättre förutsättningar under nästa år, oavsett serietillhörighet.

På söndag åker ni till Skåne för att ta er an regerande svenska mästarna. Hur ser du på våra chanser mot Malmö FF?

Bra, jag tycker det ska bli väldigt roligt, vi kommer som du säger dit som ledare av ”höstallsvenskan” och det är givetvis något vi vill ta med oss ut på plan i form av självförtroende och energi.

Återigen vill vi ta oss an den här matchen för att bli bättre och vi tror att största chansen att bli det är genom att försöka föra matchen så många minuter som möjligt. Genom att antingen pressa dem högt eller att kunna ha bollen själva.

Sen vet vi att Malmö på Eleda Stadion är kanske den tuffaste uppgiften som finns men vår strävan och målsättning när domaren blåser igång matchen är att pressa dem så högt som det möjligtvis går, med så hög intensitet som möjligt och vara jäkligt bra med bollen.

Låter bra. Kaffe, kaka, femte raka.

  • (Tystnad…)

Tack ska du ha.

Malmö FF – IFK Värnamo, Eleda Stadion, söndag 9 oktober 15:00