Nyheter

Philip tar tempen på David inför lördagens match mot Kalmar FF

PUBLICERAD 14 OKTOBER 2022

PHILIP TAR TEMPEN PÅ DAVID INFÖR LÖRDAGENS MATCH MOT KALMAR FF

Huvudtränare Kim Hellberg är frånvarande och då kallar vi in assisterande David Selini till intervjupodiet.

Tjena David!

Hej Philip!

Hur är läget?

Det är mycket bra, Kim är iväg och jag passar på att göra oss redo inför Kalmar på lördag.

Innan vi går in på matchen i söndags så tänker jag att du ska få berätta lite mer om dig och din roll i IFK Värnamo. Vem är David Selini? Vad har du för roll och hur är det att arbeta med Kim?

Det är en ynnest att få arbeta med Kim Hellberg varje dag. Det är en man som besitter en stor kunskap och är väldigt bra på att involvera mig i sitt arbete. För mig är det en fantastisk miljö att få jobba och utvecklas i varje dag. Jag är glad att jag får jobba med en så otroligt duktig och skicklig tränare som Kim!

0–0 mot Malmö FF i söndags på Eleda Stadion. 5 raka matcher utan förlust och allt tyder på att vi spelar Allsvenskan även 2023. Berätta lite hur du upplevde matchen i söndags?

Jag tycker vi var bra. Vi gör en första halvlek som är ganska bra, där vi inte riktigt skapar så många målchanser men vi skapar ganska många tillfällen som hade kunnat resultera i målchanser, om vi hade varit lite bättre i avgörande lägen när vi spelar igenom dem och skapar hyfsade tre mot två lägen centralt. Vi har bra lägen att gå in bakom dem men vi lyckas inte utnyttja det till att få några heta målchanser.

Sedan tycker jag vi försvarar oss bra, vi pressar dem högt och vinner en del boll på deras planhalva. Framför allt tvingar vi dem att spela långt så vi kan plocka upp bollen och på så sätt bli spelförande på egen planhalva. Där tycker jag vår backlinje sköter det höga försvarsspelet väldigt bra.

I paus pratar vi om att fortsätta våga ta bollen framåt och utnyttja de ytorna som fanns och där lyckas vi mycket bättre i andra halvlek. I slutet så är vi nära att göra ett mål och ta med oss tre poäng hem, samtidigt som Malmö också har en del farliga möjligheter. Vi är nöjda med en poäng men känner att med lite marginaler hade vi kanske kunnat få med oss tre.

IFK Värnamo är ett hett ämne just nu och vi har stått för en stark prestation under vårt första år i allsvenskan. Säsongen ska inte summeras riktigt än men vad tror du har varit framgångsreceptet i år?

Att våra spelare varje dag göra allt de kan för att bli bättre. De har en tro på att de själva kan utvecklas samtidigt som de har en bra energi och positiv inställning till varje träning, vilket resulterar i att vi har en väldigt bra träningsmiljö.

Sen har vi en miljö i stort, med sportchef Enes Ahmetovic i spetsen där alla hela tiden strävar efter att få ut max av sig själva som gör att vi utvecklas helt enkelt.

Hur går dina tankar inför matchen mot Kalmar FF?

Det kommer bli ytterligare en tuff match samtidigt som vi vet om att vi går in i denna match som ett av allsvenskans formstarkaste lag. På Finnvedsvallen har vi bara förlorat två matcher på hela säsongen och har skickat hem ganska många lag utan vare sig poäng eller bra prestationer på grund av att vi har varit starka.

Vi känner att vi har en bra chans mot Kalmar även om Kalmar förmodligen är allsvenskans just nu formstarkaste lag. De spelar en fotboll som jag tycker är rolig att kolla på och för oss kommer det handla om att hitta luckor i deras spel.

Det är en tuff utmaning men vi tror på det vi gör och vi kommer göra allt vi kan för att vinna matchen.

Tack David, vi syns på lördag!

Det gör vi Philip!

IFK Värnamo – Kalmar FF, Finnvedsvallen, lördag 15 oktober 17:30