Nyheter

Philip tar tempen på Kim inför morgondagens match mot Sundsvall

PUBLICERAD 18 OKTOBER 2022

PHILIP TAR TEMPEN PÅ KIM INFÖR MORGONDAGENS MATCH MOT SUNDSVALL

Hej Kim!

Tjena!

Hur är läget?

Det är mycket bra, precis som vanligt!

Smålandsderbyt i lördags mot Kalmar FF slutade med 1 – 3 förlust, trots att vi tog ledningen redan i den fjärde minuten. Hur upplevde du matchen från i lördags?

Fram till utvisningen var det kanske en av våra bästa matcher i år. Jag tycker att vi styr matchen mot ett väldigt bra lag och när vi kollar på all statistik från matchen så visar den att vi är bättre än Kalmar i de flesta områdena under de första 55 minuterna.

Sedan drabbas vi av ett rött kort samtidigt som vi möter ett väldigt bra lag och då blir det tufft. Men vi är nöjda med prestationen, sen är det synd att vi inte får spela 90 minuter med fullt manskap, men så är det ibland och det är en del av spelet.

Spelschemat är tight och på tisdag åker vi upp till Sundsvall för att ta oss an ”Giffarna” som just nu ligger sist i Allsvenskan. Hur går dina tankar inför matchen mot Sundsvall?

Att det är en ny chans för oss att fortsätta bli bättre. Vi var väldigt missnöjda med vår förra match mot Sundsvall och håller den prestationen som en av våra sämre i år. Nu är vi väldigt fokuserade och redo att göra något bättre. Samtidigt vet vi att Sundsvall har varit starka hemma och slagit bland annat Kalmar, Malmö, Mjällby och senast nu IFK Göteborg på hemmaplan. Så det kommer bli en härlig utmaning och en bra chans att fortsätta bli bättre.

I mitten på förra veckan blev det klart att Victor Larsson förlänger sitt kontrakt med IFK Värnamo till 2025. Victor som har spelat i 25 av 26 matcher i år. Berätta lite om Victor som spelare, hur har han hanterat sitt första år i allsvenskan?

Victor har vuxit enormt under årets gång. Det är en väldigt skicklig spelare som kan spela på många positioner. Vi har använt honom som mittback, vänsterback, högerback och någon gång som centralmittfältare.

Han är en person som jobbar stenhårt varje dag för att bli bättre, vilket passar väldigt bra in i den här gruppen. En go kille med många bra egenskaper så jag tror att Victor bara är i början på en väldigt fin karriär.

Tack Kim, lycka till på onsdag!

Tack själv!

GIF Sundsvall – IFK Värnamo, NP3 Arena, onsdag 19 oktober 19:00