Nyheter

Vi välkomnar Kim som ny huvudtränare samt Nicholas som ass. tränare för vårt damlag

PUBLICERAD 27 OKTOBER 2022

VI VÄLKOMNAR KIM FOCIC ÅBERG SOM NY HUVUDTRÄNARE SAMT NICHOLAS PLIKAS SOM ASS. TRÄNARE FÖR VÅRT DAMLAG I DIV 1

Kim och Nicholas kommer från Växjö BK där de ansvarat för klubbens damlag i div 2 och div 3. I den just avslutade säsongen förde de Växjölaget till en vinst i div 2 men där de sedan föll i kvalet till div 1.

Vi är glada över att kunna knyta två unga ledare till vårt damlag och ser fram emot en fortsatt positiv utveckling av laget. I Kim och Nicholas får vi två killar som brinner för fotboll och med stor entusiasm och stort driv kommer vi att skapa en härlig fotbollsmiljö för våra tjejer.

Nu har vi dessa två viktiga pusselbitarna klara inför nästa säsong och vi fortsätter arbetet med att fastställa övriga ledare och spelare till damtruppen.

Under 2023 kommer vi att spela i ”nya” div 1 som har gått från sex serier till att bli tre serier inför 2023, vilket betyder att det kommer att bli betydligt bättre och tuffare division än årets. Lag som Malmö FF, IFK Göteborg, Örgryte IS och Häcken kommer troligen att stå för motståndet nästkommande år.

Kim och Nicholas om att komma till IFK Värnamo:

Vi är otroligt taggade och inspirerade att få bygga vidare och vara med på den långsiktiga satsningen som IFK gör på damlaget. Det ska bli riktigt kul att komma igång och vi längtar efter att få träffa tjejerna och dra igång.