Nyheter

Nyhetsbrev från IFK 2022:3 - Allsvenskt kontrakt 2023 är säkrat!

PUBLICERAD 28 OKTOBER 2022

ALLSVENSKA KONTRAKTET 2023 SÄKRAT MEN MYCKET KVAR ATT SPELA FÖR!

Det är härligt att vara IFK:are som Ola Fälth skrev i senaste referatet efter Norrköping hemma. Med en poäng mot Norrköping i måndags klarade vi av att säkra det allsvenska kontraktet 2023 på egen hand och vilken match från vår sida!

Vi har självklart mycket kvar att spela för. Nu gäller det att ta IFK Värnamo till en så bra position i tabellen som möjligt, vår första allsvenska säsong. Närmast väntar Degerfors som har nio matcher utan förlust. Det blir en härlig utmaning att bräcka den sviten på Stora Valla imorgon lördag.

Marcus Antonsson med sina 20 mål (två mål bakom Häckens Jeremejeff som dessutom är avstängd den här omgången) har vinsten av skytteligan inom räckhåll. Kör hårt Mackan!

HALSDUKENS DAG MOT IFK GÖTEBORG!

Söndagen den 6 november kl 15.00 är det säsongsavslutning mot IFK Göteborg hemma på Finnvedsvallen. Ca 700 göteborgare har redan hittat knappen för biljettköp och vi förväntar oss en fullsatt bortaläktare. Så samla alla du känner, ta på dig IFK-halsduken så sluter vi upp för vårt fantastiska lag i sista omgången för den här säsongen och fyller hemmaläktarna.

DAMERNA GJORDE EN SUVERÄN HÖST I DIVISION 1 MELLERSTA GÖTALAND!

Våra damer slutade till slut på en andra plats i division 1 efter fantastiska 15 raka matcher utan förlust.

Ett stort tack till avgående huvudtränare Willy Gollwitzer och assisterande tränare Putte Cederfors för ett otroligt jobb med tjejerna!

Under 2023 kommer vi att spela i ”nya” div 1 som har gått från sex serier till att bli tre serier inför 2023, vilket betyder att det kommer att bli betydligt bättre och tuffare division än årets. Lag som Malmö FF, IFK Göteborg, Örgryte IS och Häcken kommer troligen att stå för motståndet nästkommande år. Så nu laddar vi för en säsong 2023 med många spännande dammatcher på Finnvedsvallen.

Damtränare_webb.jpg

VI VÄLKOMNAR KIM FOCIC ÅBERG, SOM HUVUDTRÄNARE OCH NICHOLAS PLIKAS, SOM ASSISTERANDE TRÄNARE FÖR DAMLAGET

Kim och Nicholas kommer från Växjö BK där de ansvarat för klubbens damlag i div 2 och div 3. I den just avslutade säsongen förde de Växjölaget till en vinst i div 2 men där de sedan föll i kvalet till div 1.

Vi är glada över att kunna knyta två unga ledare till vårt damlag och ser fram emot en fortsatt positiv utveckling av laget. I Kim och Nicholas får vi två killar som brinner för fotboll och med stor entusiasm och stort driv kommer vi att skapa en härlig fotbollsmiljö för våra tjejer.

Nu har vi dessa två viktiga pusselbitarna klara inför nästa säsong och vi fortsätter arbetet med att fastställa övriga ledare och spelare till damtruppen.

fotbollssnack_221101_1200x630_webb.jpg

SÄSONGSAVSLUTNING AV FOTBOLLSSNACK PÅ GUMMIFABRIKEN

På tisdag den 1 november kl 19.00 kör vi säsongens sista Fotbollssnack på Gummifabriken med ett späckat program. För vad sägs om att allsvenskans hetaste spelare, skyttekungen Marcus Antonsson, kommer och berättar om sin fantastiska säsong? Dessutom tar vi upp; Kim Hellberg om hemligheten bakom Värnamos framgångar, Pilip Vaitsiakhovich om den utsatta positionen som allsvensk målvakt, Sefika Muratovic om lagets fantastiska höst, Lagkapten Julia Weidenmark om tränarbytet och ordförande Fredrik Lingeskog om den nya arenan. Missa inte detta!

SISTA CHANSEN ATT HJÄLPA IFK VÄRNAMO ATT KLÄTTRA I HEMMAKLUBBEN!

Unibet delar totalt ut 20 miljoner efter säsongen till alla Allsvenskan- och Superettanklubbar. Pengarna fördelas utefter hur många röster klubben har fått i Hemmaklubben. Att rösta på sin klubb i Hemmaklubben kostar inget och man förbinder sig inte att spela.

När vi under matchen i måndags bad publiken att rösta ökade summan från Hemmaklubben med 150 000 kronor. Fantastiskt! Stort tack för hjälpen!

Just nu ligger vi på en 14:e plats som innebär 575 000 kr. På måndag den 31 oktober är det sista dagen att rösta så nu gör alla klubbar allt för att spurta.

Så nu är det dags att rösta på IFK Värnamo i Hemmaklubben om du inte redan gjort det och säg gärna till alla du känner att rösta.

SÅ HÄR GÖR MAN:

Gå in på www.hemmaklubben.se

Klicka på skapa konto om du inte redan har ett konto (gulmarkerad uppe till höger).

Följ instruktionerna och fyll i dina uppgifter och beloppsgränser (sätter man upp för sin egen skull).

När kontot är registrerat går du in på www.hemmaklubben.se igen. Nu väljer du liga Allsvenskan, lag IFK Värnamo, rösta och bekräfta att IFK Värnamo är din klubb.

Om du tycker att det är krångligt är du välkommen till IFK Gården på måndag så guidar vi dig och bjuder på en kopp kaffe. Stort tack för ditt stöd!

Spel är för dig över 18 år. Regler och villkor gäller. Kom ihåg att spela ansvarsfullt. www.stodlinjen.se www.spelpaus.se

Till sist vill vi önska en trevlig helg med en underhållande match i Degerfors som en viktig krydda.

Vi ses på Fotbollssnack på Gummifabriken på tisdag och på Finnvedsvallen mot IFK Göteborg på söndag!

Christian Ahlander, Klubbchef