Nyheter

Francis de Vries, Abdu Magashy och Moonga Simba lämnar IFK Värnamo

PUBLICERAD 18 NOVEMBER 2022

FRANCIS DE VRIES, ABDU MAGASHY OCH MOONGA SIMBA LÄMNAR IFK VÄRNAMO

Francis kom till IFK Värnamo i januari 2019 och har varit med hela resan från Ettan (2019, 2020), Superettan (2021) till Allsvenskan. Det blev sammanlagt 58 matcher i Ettan, 28 matcher i Superettan och 11 matcher i Allsvenskan i IFK-tröjan innan han ådrog sig en korsbandsskada under en träning i somras.

Francis är en enormt uppskattad person inom IFK Värnamo. Utöver att han har stått för fina prestationer i vårt representationslag så har han alltid värnat om vår yngre grabbar och varit en viktig del i IFK Värnamos Akademi.

Abdu kom till klubben i januari 2020 och har också varit med från Ettan (2020), Superettan (2021) till Allsvenskan. Det blev 28 matcher i Ettan, 24 matcher i Superettan och samtliga 30 matcher i Allsvenskan, varav 26 från start för IFK Värnamo.

Magashy har tillsammans med klubben gjort en oerhört imponerande resa. Även om kontraktet upphör inom kort så är vi väldigt tacksamma för hans tid i klubben och inte minst hans fina säsong i Allsvenskan.

Simba kom på lån i mars i år från SK Brann. Han blev inbytt 11 matcher under säsongen.

Moonga har under hela säsongen visat att han är en väldigt professionell karaktär. Efter säsongen löper låneperioden ut och han lämnar IFK Värnamo för den här säsongen men vi tackar honom för hans tid i den vita tröjan.

Vi önskar alla tre ett stort lycka till i fotbollskarriären och i livet för övrigt!