Nyheter

Sreten Kenic ansluter till IFK Värnamo

PUBLICERAD 13 DECEMBER 2022

SRETEN KENIC ANSLUTER TILL IFK VÄRNAMO

Sreten Kenic, som närmast kommer från Saudiarabiens U21-landslag som assisterande tränare, blir tränare för vårt P19-lag och instruktör för vår fotbollsverksamhet på FIGY. Han kommer även involveras som hjälptränare för vårt A-lag vid 1-2 tillfällen i veckan. Detta för att etablera den röda tråden i föreningen och synkronisera vår akademi med vårt representationslag.

Sreten har sedan tidigare drivit sin egen akademi i tio år hemma i Serbien. Han har även varit involverad i Serbiska ungdomslandslag och dessutom haft en sejour i en av USA’s främsta akademier. Här i Sverige har han varit P16-tränare, P17-tränare, P19- tränare och sedermera assisterande tränare i Jönköping Södra. Utbildningsmässigt innehar Sreten ett UEFA A och han är även legitimerad Idrottslärare.

Kontraktet med Sreten är skrivet över 2 år.

Enes Ahmetovic, Sportchef:

Att utveckla akademin och föra den närmare vårt representationslag kommer vara av vitalt värde för att IFK Värnamo ska blomstra framåt. Sreten är en superviktig pusselbit i att kunna driva det arbetet då det rör sig om en kompetent tränare som är skicklig på att arbeta med unga spelare och utveckla dem som fotbollsspelare. Det är en driven tränare som alltid ger utlopp för energi på träningsplanen. Utanför planen så lämnas inget åt slumpen och jag är helt säker på att han tillsammans med den övriga ledarstaben kommer ge våra unga spelare rätt verktyg för att bli bättre varje dag.

Sreten Kenic:

Det känns oerhört inspirerande att komma till klubben, jag har fått väldigt fina intryck från Enes och Christian. Klubbens idéer och filosofi matchar mina. Jag ser fram emot samarbetet med den professionella personalen som redan arbetar i klubben. Tillsammans ska vi försöka att fortsätta utveckla organisationen.